Forum > Accent
Nie odpala
Pawlas:
Szczerze powiedziawszy nie wiem od czego poszedł bo samochód kupiłem niecały tydzień temu i dopiero po paru dniach zauważyłem że przepływomierz jest odłączony. Więc wychodzi, że zepsuł się on za kadencji poprzedniego właściciela. LPG II generacji.
Cien:
--- Cytat: "Pawlas" ---LPG II generacji.
--- Koniec cytatu ---
No właśnie, z dużym prawdopodobieństwem to jest winowajca uszkodzonego przepływomierza.
W pewnym stopniu ogranicza to klapka przeciwwybuchowa (ale nie zawsze jest).
Nie kupuj zbyt drogiego - bo zawsze znów możesz w ten sposób stracić następny przepływomierz, zobacz czy masz tą klapkę - jedź do dobrego gazownika.
Może rozważ przeróbkę instalacji na sekwencję, zapominasz o kłopotach z gazem.
II generacja LPG mnie tak kiedyś doprowadziła do szewskiej pasji, że zdjąłem całą elektronikę i przerobiłem na I generację i było o niebo lepiej, ciut więcej palił ale z elektroniką II generacji paru fachowców nie mogło dać rady.
soviet100:
Ja tam jeżdżę bez przepływomierza od początku się był zepsuty to wyrąbałem ta cala skrzynkę razem z flirtem i kupiłem filtr kopułka i bez problemu się autko wkręca nawet lepiej niż na oryginalnym .
Pawlas:
--- Cytuj ---rozważ przeróbkę instalacji na sekwencję
--- Koniec cytatu ---
Właśnie juz kilka osób mówiło mi, że to najlepsze wyjście. Orientujesz sie ile tak mniej więcej kosztowałaby taka przeróbka ?
--- Cytuj ---Ja tam jeżdżę bez przepływomierza od początku
--- Koniec cytatu ---
Z tego co słyszałem brak przepływomierza ogranicza moc silnika. Sam się zdziwiłem jak pierwszy raz wyjechalem Hultajem na autostradę i wycisnąłem tylko 140 km.
Cien:
Cena- nowe LPG koło 2500 w łodzi.
Przeróbka (pozostaje butla (może przewody), u mnie około 1700 ;)
Nie jest tanio, ale słyszałem że na śląsku są tańsze ceny.
Ale odkąd mam LPG sekwencję (już w kolejnym aucie), to zapominam o jakichkolwiek problemach z LPG.
Co do centralki polecam STAG-a.
Nawigacja
[#] Następna strona