Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
hyundai Scoupe GT olej, turbina
Tigersoft:
półsyntetyk zdecydowanie przy 100.ooo choc nie wierze ze ma tak mało :))) wiec najbezpieczniej nawet półsyntetyk :)
sebasecr:
Nom i po krzyku :-D Silnik zamontowany i narazie jestem zadowolony Tigersoft jednak po rozważeniu za i przeciw zdecydowałem się na pólsyntetyk. Mam jeszcze pytanko, czy za każdym razem po jeździe nawet jak ,,nie korzystam'' z turbo tzn. jadę spokojnie muszę schłodzić turbo? Pytam bo sam do końca nie wiem. Po szarżach to jak najbardziej ale po spokojnej jeździe? jakie jest wasze zdanie na ten temat? :roll:
Cibor:
Turbo (czyt. wirnik) zawsze się kręci!!
Tigersoft:
no i dzwoniłem do firmy która regenerowała mi turbo :) mam wysłać im na ich koszt i naprawią ją porządnie w ramach reklamacji :) jak wróci to będzie na sprzedaż za ok 1000-1200 zł (kupiłem ją za 400 + 1400 regeneracja) z gwarancją na rok więc chyba nie wolam za duzo. nie bede jej na razie do siebie montował bo potrzebuje pieniądze na szkołę... jak skoncze uczelnie to zamontuje wieksze turbo :)
sebasecr:
Mam pytanie. Moje Turbo żarło 1 litr na 300km. Z tego co wywnioskowałem to nadmierny pobór oleju przez turbo może prowadzić do uszkodzenia uszczelki pod głowicą. Czy ktoś się z tym zgodzi? :shock:
Nawigacja
[#] Następna strona