Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

hyundai Scoupe GT olej, turbina

<< < (10/12) > >>

BartBartez:
Wygląda na to, że ktoś wkręcił czujnik os innego auta poprzez redukcję.

adam2701:
Dzisiaj wyczyściłem przepływomierz kupiłem nowe świece NGK bkr6es CZY jakoś i myślałem że problem z drżeniem kierownicy zniknie ale nie oo jeszcze ściskałem kombinerkami wąż od zaworu PCV i to samo nic nie dało , przeczyściłem też trochę krowkiec i dalej nic i nie wiem co jest ??? obroty jak się patrzy tak bardzo leciutko falują

dzako:
no wiem ale własnie ja miałem wkręcona jakaś sruba bez możliwości wkręcenia czujnika :)
to dlatego miałem czesto sprawdzac olej ;/ byłem dziś w JAPAMOTO i taki gwint z dziurką kosztuje 20 zł + 10 zł uszczelka pod ten gwint ;) no ale musza mi zamówić i sprowadzić nie wiem skąd <co?> i najwczesniej do 24 lipca dojdzie ;/ no i mam jeszcze puyanie czy turbina ma jakies uszczelki w sobie lub cos bo jak byłem na kanale to była troche opluta olejem od spodu tak jak by gdzies przepuszczała ;/ :!: :!:
ja to mam zawsze pecha chyba sie na malucha przesiądę

Tigersoft:
turbiny raczej sam nie naprawisz ...

sebasecr:
Panowie pilna sprawa auto Scoupe GT silnik przebieg 104 tkm. Jaki olej zalać mechanik mówi że syntetyk ale ja jestem bardziej sceptyczny dlatego pytam? Na stronie Castrola polecają też syntetyki ale ja nie wiem czy mi uszczelek nie wypuka :-P . Nie wiem poradzcie coś, może półsyntetyk?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej