Forum > i20
[i20 PB] stuki w silniku oraz inne usterki przy przebiegu 30
tom_apis:
czesc!
Ja też mam stuki w silniku i w przekładni kierowniczej. Rok 2011, silnik 1.2 78KM, przebieg 27tys km.
Sprawa wygląda tak:
Stuki w kierownicy pojawiają się czasami podczas przejazdu przez tory kolejowe, albo na drogach wysypanych drobnym kamieniem. wydaje mi się, że kwestia wpadania w rezonans jakiegoś elementu w kolumnie kierownicy. Kolumna została wymieniona na gwarancji, stuki (może mniejsze) zostały.
Co do silnika - na wolnych obrotach słychać (chyba od nowości) nierównomierne stukanie, jakby popychacz zaworu. Najgłośniej w okolicach rozrządu. ASO stwierdziło, że to napinacz łańcucha. Wymienili napinacz, łańcuch a nawet popychacze zaworów na 1 cylindrze i dalej stuka. Szef serwisu (na marginesie fajny gość) stwierdził, że musi porównać z inną i20 i ewentualnie uderzy do centrali. Stuki słychać na zewnątrz auta, w kabinie cicho, podczas jazdy też nic złego się nie dzieje. Zaraz po odpaleniu też jest cisza, ale już po chwili (30-60s) zaczyna pukać, po rozgrzaniu nie przestaje. Zastanawiałem się też czy to nie zbyt rzadki olej lub jakaś panewka.
Z jednej strony nie ma to wpływu na jazdę, z drugiej mocno się zawiodłem na tej marce. Może mam pechowy egzemplarz - w drodze z salonu w dniu zakupu auta zapaliła mi się kontrolka ESP a tydzień później przestała działać klimatyzacja. Jak się okazało - nieszczelność na łączeniu oraz wyłącznik przy pedale hamulca do wymiany. Tak czy inaczej, trochę dużo usterek jak na nowe auto z niewielkim przebiegiem.
stalowiak:
W ubiegły czwartek wymieniłem olej i filtr w hultaju mimo że na liczniku niewiele ponad połowę zalecanego przebiegu. Olej wlałem valvoline 5w40, filtr knecht. Zrobione około 30 km i nic nie stuka w silniku po tej wymianie. Zobaczymy co będzie dalej.
biom666:
Miałem to samo przy przebiegu `22000. Po montażu LPG jakieś 6 tysięcy. pykanie w silniku, Aso stwierdziło że tak ma być, że i20 tak chodzą, nie odpuściłem i postanowili wymienić pompę oleju bo może silnik ma za sucho... Po wymianie bez zmian, postraszyłem AutoŚwiatem i rzeczoznawcą, więc postanowili zmienić popychacze, a następnie rozrząd. W chwili obecnej silnik pyka sobie po swojemu, spalanie w normie, dynamika ok. Widocznie tak mają.
ziutek:
Ostatnio aż z ciekawości otworzyłem maskę i słuchałem. Słuch mam naprawdę wyczulony i nie wiem o jakie stukanie wam chodzi. Może nagrajcie audio? Mój cyka sobie , może i stuka minimalnie, ale nie przyszło by mi do głowy, że coś jest nie tak.
Zresztą nagram filmik to może porównamy?
tom_apis:
--- Cytat: "ziutek" ---Zresztą nagram filmik to może porównamy?
--- Koniec cytatu ---
OK, mój pracuje tak:
//www.youtube.com/watch?v=N9qolfLlRU0
Silnik jest ciepły, najlepiej słychać stuki od dołu samochodu, ale to może być tylko wrażenie, bo "tło" mniej zakłóca. Przy przegazówce stuki są (tak mi się wydaje) lepiej słyszalne przy schodzeniu z obrotów i wtedy też wydają mi się bardziej rytmiczne, zgodne z obrotami silnika.
Jakie są wasze typy co do źródła dźwięków?
Nawigacja
[#] Następna strona