Forum > i20
[i20 PB] stuki w silniku oraz inne usterki przy przebiegu 30
ziemniak0783:
Ja tylko dodam od siebie, że charakterystyczny stuk przypominający popychacz też i u mnie występuje właściwie od nowości :) Dojeżdzam już do 90 tys. i nic się z tym nie dzieje ;p
ziutek:
Z opisanych przez Ciebie usterek miałem tylko problem ze sprzęgłem, to znaczy skrzypiało/piszczało - pomogła regulacja w aso. Co do wycieków z różnych elementów, to walcz z mini do skutku - muszą powymieniać na sprawne. Stuki w silniku? Ja nie stwierdziłem. Może tylko Ci się wydaje? Trzeba porównać z innym egzemplarzem, żeby być pewnym.
Ja od siebie dodam tylko, że niskie temperatury(sezon zimowy) i duża wilgotność sprzyjają większej ilości akustycznych zdarzeń docierających do ucha kierowcy. Trzeba się nauczyć z tym żyć.
Co do klamek jak najszybciej wyegzekwuj podkładki na blachę - żeby nie musieli malować punktowo.
gabor76:
klamki wyegzekwowane ... malowanie drzwi ..
a stuki .. cóż coraz głośniejsze i NIE wydaje mi się.. zbyt wiele kilometrów i pojazdów w swoim życiu przejeździłem żeby mi się mogło wydawać
--- Cytat: "ziemniak0783" ---Ja tylko dodam od siebie, że charakterystyczny stuk przypominający popychacz też i u mnie występuje właściwie od nowości :) Dojeżdzam już do 90 tys. i nic się z tym nie dzieje ;p
--- Koniec cytatu ---
jak "się nie dzieję" skoro stuka ??? jak stuka to coś się dzieje ,..widzę że u kolegi podobne podejście jak w ASO :)
stalowiak:
--- Cytat: "gabor76" ---stuki .. cóż coraz głośniejsze i NIE wydaje mi się..
--- Koniec cytatu ---
A w aso co na te stuki mówili? Drzwi malowali całe?
gabor76:
na "stuki" w ASO że tak ma być ...że to normalnie jest :)) bo wszystkie tak mają ..jak będzie sie coś gorzej działo to będą sprawdzać ale na razie oni nie widzą problemu bo silnik odpala , spala , nie gaśnie czyli ok ...diagnostyka nic złego nie wykazuje ...
a o drzwiach w innym wątku pisałem.. nie wiem czy całę do lakierowania
Nawigacja
[#] Następna strona