Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Panowie prosze o szybką rade koło przednie!!!
BartBartez:
--- Cytat: "wachers" ---dokreciłem tak w miare mocno ale nie z całej siły
--- Koniec cytatu ---
To fajnie. A słyszałeś o czymś takim jak klucz dynamometryczny?
Scoupe przód - 210 - 250 Nm
Pyros:
--- Cytuj ---To fajnie. A słyszałeś o czymś takim jak klucz dynamometryczny?
Scoupe przód - 210 - 250 Nm
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie,moim zdaniem za mocno dokręciłeś łożysko albo źle założyłeś(jeśłi to w ogóle możliwe). Ja bym podjechał do warsztatu by sprawdzili mi siłę dokręcenia. I albo dokręcili,albo najprawdopodobniej popuścili.
Problem z klockami jeżeli nie miałeś z nim kłopotu,a furka cały czas hamuje okej jest mało prawdopodobny.
wachers:
Drodzy koledzy wada usunięta. Klucz dynamometryczny nie był potrzebny bo sęk nie tkwił w dokręceniu. Wada była prozaiczna gdyż jak wyżej wspomniałem przerdzwiała mi osłona tarczy i sie rozsypała więc wywaliłem ją, a ona daje delikatny dystans zacisku od tarczy i na śruby mocujące założyłem podkładki o podobnej grubości. Gdy podkładek nie było to blaszki trzymające klocki chamulcowe szorowały o tarczę wydając piszczący dźwięk i właśnie to powodowało takie grzanie się tarcz. Dziękuje za pomoc i informuję że temat zamknięty.
Pozdrawiam Wachers!
on86:
To się tylko cieszyć :-) Błahostka, która może przysporzyć o niezłą nerwicę :-P
BartBartez:
--- Cytat: "wachers" ---Klucz dynamometryczny nie był potrzebny bo sęk nie tkwił w dokręceniu
--- Koniec cytatu ---
Dobrze, że znalazłeś usterkę ale brak odpowiedniego dokręcenia skutecznie skraca żywotność łożysk
Nawigacja