Forum > Tucson JM
Spalanie w 2.0 CRDi 83kW napęd na dwa koła.
chris18404:
Witam. Wczoraj zresetowałem komputer. Po przejechaniu (wczoraj i dzisiaj) łącznie około 46km, pokazuje mi spalanie 12-13,5 litra. Czy to możliwe, że tak dużo będzie palił? Mieszkam na wsi. Na trasie, gdy go kupiłem, przedwczoraj pokazało 7,9-8,1 L
ed. tytuł. tekla
Grzech61:
Pokazywać to jedno, rzeczywistość to drugie. Zużycie paliwa (na komputerze)w moim przypadku jest zaniżane o 0,4-0,8 l/100km.
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=845
chris18404:
ale czy możliwe jest żeby tyle palił co podałem jak średnia prędkość to 50-70km/h bez korków????
Czy to jest wina tego że komputer wczoraj zresetowany i jeszcze się nie nastawił.....
Gdy uruchamiam silnik przejadę parę metrów to pokazywało dzisiaj 13,2l a po 10 minutach 12,4 , i czym więcej kilometrów to zużycie paliwa spadało, bardzo proszę o pomoc bo się trochę denerwuje.
Brt:
--- Cytat: "chris18404" ---gdy go kupiłem przedwczoraj
--- Koniec cytatu ---
Myśle, że narazie nie ma co panikować. Przejeździj chociaż te 2-3 baki paliwa, żeby mieć realny pogląd na sytuacje...Jeżeli będzie się utrzymywać, wtedy można coś myśleć...
Grzech61:
"Widziały gały, co brały"?. Kupiłeś samochód o odpowiedniej wadze i litrażu silnika, to teraz trochę późno spalanie mu obniżać.Na razie śpij spokojnie :mrgreen: .
Nawigacja
[#] Następna strona