Forum > Accent

Przeróbki dolotu a zużycie paliwa

<< < (2/8) > >>

premek:
OK. Możesz opisać jak to wygląda u Ciebie? Masz stożek w miejscu oryginalnego filtra?
Tak się zastanawiam - dolot w accencie jest wyprowadzony w dobre miejsce, ma sporą pojemność. To co jest do bani to fakt, że jest dosyć restrykcyjny, więc pewnie dając prostszą i grubszą "rurę", która zasysałaby chłodne powietrze można by uwolnić trochę mocy w górnym zakresie obrotów.
Z drugiej strony taki dolot jak jest teraz chyba dodaje momentu w niskim zakresie obrotów i jest cichy...

Vex:
Po pierwsze to szkoda czytac takie madre teksty.
Po drugie co Wy robicie ? Temat o spalaniu a Wam sie zebralo na tiuningi i stozki ? Zapraszam na allegro i za jedyne 30zl jest Twoj. Jak potrzeba to moderatora nie ma ... Co to za brak kultury pisanie o wszystkim i wszedzie.

<czytaj> <cisza>

Wracajac do tematu i podsumowujac spalanie w tych samochodach mozna ocenic na srednio dobre w klasie :)

Jarek:

--- Cytat: "Vex" ---Jak potrzeba to moderatora nie ma
--- Koniec cytatu ---

Sezon urlopowy jest.

--- Cytat: "Vex" ---Co to za brak kultury pisanie o wszystkim i wszedzie
--- Koniec cytatu ---

Dlatego koledzy premek i szumi otrzymują upomnienia, na razie słowne, kolejne będą już wpisane.

szumi:
upsss faktycznie troche się zapędziłem :roll: wracając do tematu bo tu chyba juz można o dolotqach;p . Ja nie mam nic przerobione z dolotem jedynie stożek i juz jest super brzmienie, ale chętnie bym wysłuchał wypowiedzi kogoś kto ma zmieniony dolot bo ja nie mam zupełnie pomysłu jak w accencie to zrobic .

premek:
OK. Popiół na głowę.
Inna rzecz, że dolot na pewno na spalanie wpływa :)
Z drugiej strony - wersje z mocą 83 KM (mówię o silniku 1,3) mają krótszy dolot, przed filtrem jest jedynie puszka rezonansowa.
Inna sprawa, że kolektor dolotowy w tym aucie też jest inny...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej