Forum > Accent
Demontaż konsoli środkowej
bombel:
Witam
jako ze nadal przerabiam accenta tzn uzbrajam go w sprzet Car Audio
mam pytanie
kiedys w ASO założyli mi radio Pioneera wyjmujac ta srodkowa konsole w accencie z 1999r. (ta gdzie sa suwaki od nawiewow, zegar itp) ta czarna cala ale jak pamietam musieli jakies ciegna powypinac
teraz by dostac sie do radia i podlaczyc kable RCA do wzmakow musze zrobic to samo
nie wie ktos jak to bezproblemowo wyjac by nic nie polamac i poniszczyc
chodzi mi o ta konsole ktorej tu brakuje na zdjeciu (jest koloru czarnego, tam sa suwaki od nawiewow i miejsce na radio)
Vex:
Polamac nie polamiesz, ale przy wyjmowaniu bardzo latwo pogubic metalowe zatrzaski. W sumie jest ich 4. Ktore poprostu jak Czesio lubia sobie skaknac.
Jesli dobrze pamietam przy zapalniczce jest wkret i chyba pod guzikami na gorze, ale nie pamietam dokladnie. Glownie ta czesc sie trzyma tak jak mowilem na 4 metalowych zabko-spinkach ktore sa wcisniete na czarne elemnty plaskie czesc ktora chcesz zdjac. Jak masz mozliwosc to zabezpiecz sie odrazu w te spinki przed cala operacja :) Jak nie pozostaje jedynie delikatne sciaganie konsoli. Ja nie mam pomyslu jak je przytrzymac zeby nei spadly skoro sa w srodku. Dziwne przemyslane. Moj wynik to 3/4 ale nie widzialem ze beda skakac :)
PS
Przy ponownym montazu zabko spinki ktore Ci dostana dobij do konca na platkowe konce gdzie sie znajduja i solidnie docisnij konsole. W przeciwnym wypadku konsola bedzie miala luz 1-2mm pod naskiem palca, wiec pewnie i moze trzeszczec podczas jazdy.
bombel:
wielkie dzieki
ale wiesz ja mam ta konsole z takimi suwakami nawiewow, ciepla itp
i nie pamietam ale wydaje mi sie ze elektryk w ASO jak mi ja sciagal to jakies linki gdzies pod deska czy z lewej czy z prawej wypinal
mozesz jeszcze dokladniej opisac mi te wkrety - wiem ze sa 2 jak sie wyjmie popielniczke
ale nie wiem o jakich przyciskach mowisz ???
Vex:
Ja mam okragle pokretla od ciepla. Z tego co pamietam a bylo to 1.5 roku temu to wystarczylo wypiac kostki, moze i cos odpiac bo przy cieple jakis tam drut moze byl, ale nic tam skomplikowaneog nie bylo po wyjeciu juz konsoli. Napewo jest miejsce do grzebania przy radiu.
Z tymi wkretami na gorze moze mi sie pomylilo, mzoe to byl inny samochod :) Dobrze zeby ktos jescze potwierdzil. Tylko kojarzy mi sie ze pod guzikiem awaryjnych tez byl wkret. Sprawdz.
bombel:
no nie ja mam niestety suwaki od ciepla, nawiewow i obieu
ale dzieki za wszelka pomoc
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona