Forum > Accent

Wymiana sprzęgła i rozrządu a zmiana geometrii

<< < (2/4) > >>

BartBartez:
Aby wyciągnąć skrzynię należy rozpiąć wahacze na sworzniach - stożek więc NIC się nie przestawi. Oprócz wahaczy rozpinamy końcówki drążków - sytuacja j.w. więc na 100% NIC SIĘ NIE PRZESTAWI.

kml:

--- Cytat: "BartBartez" ---Aby wyciągnąć skrzynię należy rozpiąć wahacze na sworzniach - stożek więc NIC się nie przestawi. Oprócz wahaczy rozpinamy końcówki drążków - sytuacja j.w. więc na 100% NIC SIĘ NIE PRZESTAWI.
--- Koniec cytatu ---

No dobra, ale skoro kiera była idealnie prosto a nie jest to co się stało? Czy jest możliwe, że kierownica się przekręciła i po prostu krzywo wyszło?

ociec:
BartBartez, a skąd wiesz że odkręcali sworzeń wahacza? a nie np. zwrotnicę od amortyzatora? bo nie chciało im się wybijać sworznia? - ja sam tak dwa razy wymieniałem sprzęgło.

BartBartez:

--- Cytat: "ociec" ---BartBartez, a skąd wiesz że odkręcali sworzeń wahacza? a nie np. zwrotnicę od amortyzatora?
--- Koniec cytatu ---

Bo ja zawsze tak robię :mrgreen:
Nawet gdyby zrobili tak jak Ty to nie ma szans na przestawienie kierownicy. Może się nieco zmienić kąt pochylenia koła ale nie przestawi to kierownicy

--- Cytat: "kml" ---Czy jest możliwe, że kierownica się przekręciła i po prostu krzywo wyszło?
--- Koniec cytatu ---

Teoretycznie - NIE ale jak wiadomo Polak potrafi.
Może jakiś uczniak rozkręcał Twoje auto i zabrał się niepotrzebnie za drążki kierownicze.
jak się połapał, że niepotrzebnie to poskręcał wszystko na sztukę żeby szef nie widział i nie wyszło mu to idealnie

kml:
BartBartez, dzięki za info. No będę z nimi w tym tygodniu rozmawiał i zobaczymy co z tego będzie :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej