Forum > Accent
Wymiana sprzęgła i rozrządu a zmiana geometrii
kml:
No niestety warszta się wypiął :( Jestem nieco rozczarowany ale nie sposób odmówić im racji, ze nic nie robili z zawieszeniem (nie tykali żdnych regulacji ani nic)
Czasami to już siły do tego kraju nie mam. Ustawnienie geo 120 pln a w innym zakładzie sama zbieżność 80. W moim odczuciu, pomimo tego że to jest kwestia uznaniowa, warsztat powinien się dorzucić do tej geometrii ale pies to trącał. Do tej pory nie było z nimi zadnego problemu a robią bardzo dobrze i nie chce mi się szukać nowego warsztatu więc przeboleje tym razem to wszystko.
Kiedy w Polsce będzie jakoś normalnie? W przyszłym tygodniu pojadę to ustawić to będę wiedział co jest ruszone.
BTW: skoro nie rozpina sie zawieszenia w miejscu regulacji ani nie rusza przekładnie kierowniczej to co sie mogło stać? Samochód jeździ prosto, nie ściąga, nie piszczy w zakrętach w i czasie hamowania a kiera jest krzywo :|
BartBartez:
--- Cytat: "kml" ---Samochód jeździ prosto, nie ściąga, nie piszczy w zakrętach w i czasie hamowania a kiera jest krzywo :|
--- Koniec cytatu ---
Pół żartem, pół serio: A AirBag jeszcze masz?
--- Cytat: "kml" ---Ustawnienie geo 120 pln a w innym zakładzie sama zbieżność 80
--- Koniec cytatu ---
To jest Hyundai. Geo praktycznie się nie ustawia. Teoretycznie niby trochę tak ale nie chce mi się wierzyć, że ktoś się będzie w to bawił. Zrobią zbieżność a skasują za geometrię.
kml:
--- Cytat: "BartBartez" ---Pół żartem, pół serio: A AirBag jeszcze masz?
--- Koniec cytatu ---
Od początku nie było :D
--- Cytuj ---To jest Hyundai. Geo praktycznie się nie ustawia. Teoretycznie niby trochę tak ale nie chce mi się wierzyć, że ktoś się będzie w to bawił. Zrobią zbieżność a skasują za geometrię.
--- Koniec cytatu ---
Accent ma niezależne zawieszenie i jak ustawiałem poprzednio goe to tył był też poprawiany. Tak jak pisałem wcześniej w carmanie nie dali rady a tam gdzie jadę zrobili PERFEKCYJNIE bo mają Huntera a nie jakiś badziew.
BartBartez:
--- Cytat: "kml" ---jak ustawiałem poprzednio goe to tył był też poprawiany
--- Koniec cytatu ---
Czyli ma pewnie podobnie jak Coupe. Z tyłu tylko dwie śruby regulujące zbieżność kół tylnych.
W poprzednim poście miałem na myśli brak jako takiej regulacji kąta pochylenia koła. Może niejasno się wyraziłem
kml:
BartBartez, no pewnie tak jest :) Zrobie to pewnie w przyszłym tygodniu i zapomnę o sprawie...
Nawigacja
[#] Następna strona