Forum > Accent

Wymiana sprzęgła i rozrządu a zmiana geometrii

(1/4) > >>

kml:
Witajcie ;)

Szybkie pytanie: czy po rozpięciu zawieszenia tak żeby się dostać do sprzęgła i silnika (rozrząd) należy ustawiać potem geometrię? Na 100% przed zabiegiem miałem idealnie równo kierownicę a teraz mam lekko przechyloną w prawo. Mój sprawdzony warsztat twierdzi, że nic nie robili i samo rozpięcie zawieszenia nie powinno mieć wpływu na to w jakiej pozycji jest kierownica.

Osobiście to jestem przekonany, że coś musieli ruszyć bo samo się nie zmieniło ale nie chciałbym żeby sprawa poszła na noże bo warsztat naprawdę dobry i porządnie robią i nie chcę go zmieniać.

Poproszę jakies uwagi w temacie :) ale od razu zaznaczam, że samochód jeździ idealnie prosto tak samo jak jeździł wcześniej tyle, że kierownica jest krzywo co mnie doprowadza do szału. Nie ma żadnego ściągania ani pisku opon w czasie hamowania tylko po po prostu kiera jest krzywo. Nie, nie uważam że przesunięcie kierownicy o jeden ząbek rozwiązuje problem :mrgreen:

sustanon0:
Sprzęgła jeszcze nie robiłem ,ale przy rozrządzie nie ma takiej możliwości raczej .

kml:

--- Cytat: "sustanon0" ---Sprzęgła jeszcze nie robiłem ,ale przy rozrządzie nie ma takiej możliwości raczej .
--- Koniec cytatu ---

Wiem, że nie ma i dlatego wyraźnie napisałem ze było rozpięte zawieszenie tak aby się dostać do sprzęgła.

ociec:
Generalnie po każdym rozpięciu zawieszenia należałoby sprawdzić zbieżność - jest duże prawdopodobieństwo że wszystko wróci tak jak było ale może się zdarzyć że coś się przestawi /każdy otwór jest minimalnie większy od średnicy śruby - te ułamki milimetrów mogą się zsumować i dać tak jak u ciebie delikatną różnicę - mogą ale nie muszą/ Jeżeli to taki dobry warsztat to idźcie na ugodę np. regulacja zbieżności za 50%

kml:
No będę z nimi gadał po niedzieli. Dzięki za sugestie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej