Forum > Zakup Hyundaia
KUPNO - Getz
marekityle:
--- Cytat: "Tiesto83" ---Kaszany nigdzie nie wstawiali. 1,1 też tą niewielką budę pociągnie
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie, a i z gazem w tym silniczku nie ma problemów, przynajmniej ja jeszcze poza drobnymi regulacjami przy okazji wymiany filtrów nie miałem żadnych poważnych problemów.
Leszek_S.:
Słuchajcie brix się napiął i obraził i go tu nie ma ;-) ostatni post napisał 12 stycznia w tym wątku... Szkoda, ale jakoś nie czuję się winny.
Brix chłopie jek to czytasz to weź wyluzuj ;-)
brix:
--- Cytat: "Leszek_S." ---
Brix chłopie jek to czytasz to weź wyluzuj ;-)
--- Koniec cytatu ---
ja dopiero wszedłem dziś bo miałem troszkę innych spraw na głowie, coś niecoś połapałem i postaram sie bywać częściej (napewno w garażu przy skorupce) no i na forum w miarę możliwości a jak skorupka bedzie zrobiona to ochoczo popędze na zlocik czy inny event
MG42:
Dzień dobry.
Zamierzam kupić Getz'a z 2005 roku. Trafił się egz. z Niemiec. 1.1, 128 tys przebiegu, dosyć bogata opcja. Szukałem używanego, miejskiego autka i na Getz'a zdecydowałem się z różnych powodów. Główny to koszt zakupu, oraz koszty ewentualnego serwisowania. Człowiek, który sprowadza jest uczciwy, więc przyjąłbym, że samochód nie jest bity ani kręcony.
Do rzeczy: ponieważ nie mam doświadczenia z Getz'em i z Hyundai w ogóle chciałem zapytać na co mam zwrócić uwagę przy oględzinach sprowadzonego samochodu.
Słyszałem, że potrafią zardzewieć i elektryka niekiedy lubi "zaszaleć".
Jak z żywotnością tego silnika? Nie za duży przebieg
Jakieś porady chłopaki macie dla mnie?
Dzięki z góry i pozdrawiam.
albert:
Ja swojego Gacka kupiłem 1,5 roku temu w autokomisie, sprowadzony z Luksemburga. Nie wiem, czy był licznik cofnięty, czy miał jakąś kolizję. Obejrzałem go z zewnątrz, wewnatrz, przejechałem się nim parę kilometrów i kupiłem. Gdybym słuchał wszystkich "dobrych rad", to pewnie bym dzisiaj jeździł rowerem. To oczywiście tylko mój punkt widzenia. ;-)
A tak poza tym Gacek sprawuje się znakomicie, nie mam żadnych do niego zastrzeżeń. Aktualny przebieg 98 tys. km.
Nawigacja
[#] Następna strona