Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Ładowanie kluczyka inteligentnego
tomasz@rybnet.pl:
Witam!
Jak często ładują Państwo kluczyk?
Przez 3 lata ani razu nie włożyłem go do podłokietnika i teraz nie otwiera drzwi a nawet gaśnie w trakcie jazdy (nie widzi klucza).
Czy po włożeniu do ładowania od razu świeci kontrolka?
Podobno nowy to wydatek 1200 zł.
mron:
Ale jego to się chyba nie ładuje tylko wymienia baterię. To miejsce w podłokietniku to jest po to co by działało jak padnie bateria a nie do ładowania.
tomasz@rybnet.pl:
Kluczyki inteligentne w ix35 nie mają baterii.
Zastosowano akumulatorek ładowany właśnie w stacji dokującej, która znajduje się w podłokietniku.
Podobno poprzez ładowanie indukcyjne.
W ASO Rybnik wiedzą jeszcze tyle, że jak kluczyk jest całkowicie rozładowany, to wkładając go do stacji dokującej (podłokietnik) jest odczytywany i można eksploatować samochód normalnie.
[ Dodano: 2013-09-25, 14:36 ]
Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
W kluczyku jest bateria CR 2032 3V.
Jest prawdopodobnie rozładowana.
Po wymianie poinformuję o efektach.
Na pewno przy rozładowanej baterii samochód działa po włożeniu do slotu w podłokietniku.
Pozdrawiam użytkowników forum HYUNDAI
[ Dodano: 2013-10-01, 20:46 ]
Po wymianie baterii w kluczyku - wszystko działa.
Wygląda na to, że nie ma żadnego ładowania indukcyjnego w podłokietniku.
Baterie zakupiłem na allegro, link do aukcji poniżej:
http://allegro.pl/baterie-litowe-maxell-cr2032-5-sztuk-12-2019r-i3554009099.html
tigg:
Witam wszystkich Forumowiczów!!!
Mam pytanie , chciałem wymienić baterie w inteligentnym kluczyku, bo działa tylko po zadokowaniu w podłokietniku, tylko nie wiem jak rozebrać kluczyk, ktoś pomoże??
Pozdrawiam i dziękuje za ewentualną odpowiedz.
Slay75:
--- Cytat: "tigg" ---chciałem wymienić baterie w inteligentnym kluczyku
--- Koniec cytatu ---
Ale w tym kluczyku się nie wymienia baterii, bo jej tam nie ma , tylko jest akumulatorek.
--- Cytat: "tigg" ---bo działa tylko po zadokowaniu w podłokietniku
--- Koniec cytatu ---
A gniazdo w podłokietniku jest właśnie po to, abyś mógł ten aku w kluczyku podładować.
Instrukcja 5-13
Nawigacja
[#] Następna strona