Forum > Accent

Accent wydech

(1/3) > >>

mafia_863:
Witam.Planuje niebawem wymienic wiekszosc ukladu wydechowego w moim accencie.Mianowicie katalizator mi brzeczy tak jakby byl przepalony i jak puszczam gaz na biegu to buczy troche gdzies pod nogami...Aha i tak jakby mial malego mula do 3 tys obrotowPodejrzenie pada wlasnie na wydech ale pewnosci nie mam.Mozliwe ze przypchany jest kat.?Moje pytanie: Jak sprawdzic wydech pod wzgledem droznosci- czy nie zamula samochodu??Oraz co lepiej wstawic strumienice zamiast katalizatora, czy moze kupic jakis uniwersalny katalizator??Prosze o rady ;-)

Erebus:
Poproś kogoś żeby prze gazował samochód a Ty patrz na ilość spalin. Czy w ogóle coś leci. Na zimnym silniku powinien dość mocno dymić. Jak nie będzie lecieć, odkręć sondę λ i znowu poproś żeby ktoś podeptał pedał gazu. Jak będzie z tej dziury aż gwizdało od spalin to znak że katalizator jest nie drożny.
Co do wyboru strumienica czy katalizator. To raczej warto poszukać czegokolwiek co będzie pasowało. A jak, już Stwierdzisz, że ciężko znaleźć cokolwiek. Polecam po prostu wybebeszyć puszkę z katalizatorem. Będzie drożny i wyjdzie tanio.

Pozdrawiam Paweł

e-gen:

--- Cytat: "Erebus" ---Polecam po prostu wybebeszyć puszkę z katalizatorem. Będzie drożny i wyjdzie tanio.
--- Koniec cytatu ---

w tak wybebeszoną puszkę katalizatora należy wstawić jeszcze rurę

Erebus:
Powinno się wstawić. Inaczej wydech będzie buczał i wydawał inne niepokojące dźwięki :-P Ale jeśli nie Wstawisz pojemność układu wydechowego się nie zmieni więc też będzie ok tylko że głośno. Przy wstawieniu rurki wzrośnie nieco spalanie - bo spaliny będą szybciej usuwane ale za to podskoczy moment obrotowy. Więc moim zdaniem warto.
Pozdrawiam

mafia_863:
No dobra dzięki za rady.Tylko czy latwo jest wybebeszyc katalizator?Zrobie to sam?I jeszcze jedno: Z tego co wiem wydech sklada sie z trzech czesci: tlumik srodkowy, tlumik koncowy i ta czesc od silnika do srodkowego( nie znam nazwy)Jesli chcialbym kupic tlumik przelotowy w miejsce kata to bedzie pasowalo, bo z nazwy wnioskuje, ze jest to tlumik przelotowy srodkowy :shock: .Podaje przyklad:
wydech
Co na to powiecie??Dobrze kombinuje? :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej