Autor Wątek: [Getz] [Getz] Getz 1,6 16V ciężko odpala na zimnym  (Przeczytany 3983 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GrzegorzR

• Gość
[Getz] Getz 1,6 16V ciężko odpala na zimnym
« dnia: 26 Wrzesień 2013, 14:53:41 »
Witam
Mój Getz 1,6 16 V , ciezko odpala na zimnym silniku, odpala za 3 razem po kilku przegazówkach.Bez przegazówek strasznie szarpie na wolnych obrotach, jakby nie palił na wszystkie cylindry. Swiece nowe, kable nowe, auto bez LPG.Jak juz odpali to potem ok, az dłuzej postoji pod praca , tez ciezko zapala.Jak ciepły chodzi idealnie.
W ASO "fachowcy " cały dzien od rana na kompie go sprawdzali i stwierdzili ,ze to "chyba" czujnik temperatury. Czujnik położenia wału był wymieniany w ASO 3 mies temu.
Powiedzcie tez prosze gdzie ten czujnik temperatury sie znajduje przy silniku?Czujnik kupiłem oryginał za 70 zł .
Pomozcie jesli to moze byc cos innego?
dziekuje
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 18:58:26 przez Brt »

Offline kosmos2011

• Giełda
Re: [Getz] Getz 1,6 16V ciężko odpala na zimnym
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Wrzesień 2013, 16:42:37 »
Cytat: "GrzegorzR"
gdzie ten czujnik temperatury sie znajduje przy silniku?

GrzegorzR

• Gość
[Getz] Getz 1,6 16V ciężko odpala na zimnym
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Wrzesień 2013, 21:14:07 »
Wielkie dzięki, jutro wymieniam :) zobaczymy czy to wina tego sensora...

[ Dodano: 2013-09-30, 11:59 ]
No i niestety lipa...Po wymianie czujnika temperatury nic sie nie zmieniło....Dodam ,ze jak kręce go to czuc niespalone paliwo z rury wiec iskry nie ma...bede to sprawdzał jeszcze....
dodatkowo od jakiegos czasu wentylator chłodnicy załącza sie praktycznie2 min po odpaleniu silnika i chodzi cały czas az do zgaszenia silnika...Wczesniej tego nie było, myslałem ze po wymianie tego czujnika temperatury to minie....nie minęlo...
Pomocy...Co moze byc jeszcze przyczyną???

[ Dodano: 2014-01-28, 21:38 ]
Witam ponownie...Ponawiam pytanie..
Po wymianie czujnika temperatury nic sie nie zmieniło....Dodam ,ze jak kręce go to czuc niespalone paliwo z rury wiec iskry nie ma...bede to sprawdzał jeszcze....
dodatkowo od jakiegos czasu wentylator chłodnicy załącza sie praktycznie2 min po odpaleniu silnika i chodzi cały czas az do zgaszenia silnika...Wczesniej tego nie było, myslałem ze po wymianie tego czujnika temperatury to minie....nie minęlo... Pojawia sie to co jakis czas...raz jest ok a raz kaplica...
Pomocy...Co moze byc jeszcze przyczyną???