Forum > Lantra

[Lantra J2] Sypie mi się tłumik, jak to ogarnąć ?

(1/2) > >>

radeek23:
Witam, sorry za brak fachowego słownictwa - myślę że zaznaczony element na obrazku szybciej powie o co kaman. Mianowicie ów element zaczyna mi odłazić od reszty tłumika i lada chwila odpadnie całkiem, ta siateczka po prostu się sypie. Czy orientuje się ktoś, czy dostanę gdzieś dokładnie ten element (najlepiej w rozsądnej cenie) czy muszę kupić go razem z resztą tłumika? A może można by to jakoś domowym sposobem naprawić, chociaż na jakiś czas?

Ed. Stawiaj spacje po przecinkach. Tekla

Złośnik:
Jedź do warsztatu zajmującego się ukł. wydechowymi. Wspawają Ci nową plecionkę. Porządna firmy np. BOSAL to koszt ok. 200zł z robocizną. Pozdrawiam.

Remik_NS_WP:
Ja do swojego wcześniejszego autka Accenta dokupiłem to za 100 zł w sklepie z częściami u mechanika i wymieniana coś kolo 50 zł. Moim zdaniem nie ma sensu kombinować :)

Cezary51:
A u mnie w J1 ta siatka się rozerwała od uderzenia kamienia.To było dwa lata temu.Auto jeździ z samą harmonijką.Kupiłem nowe złącze, ale nie wymieniono mi bo zdaniem mechanika stare jest OK. Jakby co to mam nowe na zbyciu (250x50).Lantra na wiosnę idzie na złom to mi się już nie przyda.

kosmos2011:
Zgodnie z  http://www.forum.hyundaicoupe.pl/viewtopic.php?f=5&t=7835&p=106013&hilit=z%C5%82%C4%85cze+elastyczne#p106013 wymiar złącza elastycznego to średnica 50, długość 240-245 mm. Żeby obrać najmniej kosztowną metodę naprawy trzeba obejrzeć jaki jest stan (korozja)  flansz i nakrętek mocujących na końcach rury takiej jak na zdjęciu. Prawdopodobnie trzeba będzie też wymienić na końcach obie uszczelki (+pasta uszczelniająca). Kadafi   kupił złącze elastyczne z obejmami wyciął stare i zamontował na pastę i wydaje się że można to zrobić bez demontażu rury wydechowej. Z tego co pisałeś do tej pory na forum to myślę że sobie poradzisz. Dziwne że z powodu dziurawego złącza nie paliła się kontrolka MIL.

Złącze z obejmami 110-423   http://gktrading.pl/oferta/a-zlacza-elastyczne;zlaczki-elastyczne-(samodzielny-montaz)/zwykle-42563

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej