Autor Wątek: [Sonata EF] Nie działa drugi pilot  (Przeczytany 5192 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

smrn

• Gość
[Sonata EF] Nie działa drugi pilot
« dnia: 12 Wrzesień 2013, 08:38:34 »
Witam serdecznie wszystkich klubowiczów,

stałem się szczęśliwym(?)  posiadaczem Sonaty z 2001 roku - 2.0 130KM

Jeden z problemów dotyczy pilota centralnego / alarmu. Jeden pilot działa bez zrzutów, drugi nie działa. Baterie sprawdzone, diody przy wciskaniu guzików świecą się - migają.

Nie wiem czy pilot się uszkodził czy rozprogramował. Czy w jakiś domowy sposób jestem w stanie sprawdzić czy pilot działa? Próbowałem zaprogramować na nowo ale żaden ze sposobów programowania pilota nie działał:
* wsiadłem do samochodu zamknąłem się od środka, kluczyk do stacyjki na ACC, wciskałem na pilocie lock i unlock - w odwrotnej kolejności unlock i lock też nie działało
* szukałem odbiornika, jak na zdjęciu poniżej - jednak nie mam tego. Jest tylko immobilizer (http://www.justanswer.com/hyundai/6vfwt-hyundai-sonata-gls-trying-program-second-new-remote.html)

* szukałem też odbiornika koło bezpieczników
* szukałem go pod schowkiem pasażera

Czy możecie jakoś pomóc?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Wrzesień 2013, 17:51:29 »
Cytat: "smrn"
wsiadłem do samochodu zamknąłem się od środka, kluczyk do stacyjki na ACC, wciskałem na pilocie lock i unlock - w odwrotnej kolejności unlock i lock też nie działało

Przy oryginalnym centralnym zamku nie ACC tylko LOCK.

Jeśli za konsolą środkową nie ma centrali to znaczy że oryginalnie centralny był uruchamiany z kluczyka i wtedy centralka może być w drzwiach kierowcy.

smrn

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Wrzesień 2013, 11:48:23 »
Dzięki serdecznie za odpowiedź.

Drzwi kierowcy rozebrałem - nic nie znalazłem.
Szukałem czarnej skrzynki wielkości paczki papierosów - dobrze?

W miejscu wskazanym przez Ciebie szukałem opisanej przez Ciebie wtyczki - nie znalazłem. Szukałem też wiązki z tymi kablami - także bez skutku.