Autor Wątek: [Santa Fe SM] Santa Fe lift  (Przeczytany 4232 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

santa claus

• Gość
[Santa Fe SM] Santa Fe lift
« dnia: 13 Wrzesień 2013, 16:18:56 »
Czy ktoś próbował zrobić lift Santa Fe ( SM) lub słyszał o tym cokolwiek? ( zdjęcia mile widziane, mi nie udało się znaleźć)
Czy jest to wykonalne?
Pytałem w jednym zakładzie to Pan się dziwnie uśmiał...
Wiadomo, że rasowej terenówki z niego  się nie zrobi  ale na pewno da radę wjechać w gorszę dziury niż standardowym a ja po takich jeżdżę.

JKowalski

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Wrzesień 2013, 18:26:43 »
Hej

Nie tak dawno szukałem z ciekawości podobnego zagadnienia. Niestety na zachodnich stronach znalazłem jedynie Santki raczej obniżane, niż podwyższane.
Na dzień dobry chyba należałoby się zastanowić nad jakimiś dystansami pod sprężyny http://www.carid.com/hyundai-santa-fe-suspension-systems/
Do tego większe koła (miejsca jest dosyć). No i demontaż chlapaczy lub ich wymiana na miękkie gumowe.

Generalnie podnieść można wszystko. Więc czemu nie Santka 8-)

santa claus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Wrzesień 2013, 08:44:28 »
Ja po podobnym lesie ostatnio jechałem, tylko nie było wody i błota. Pełno kolek miałem na aucie dosłownie w każdy zakamarek weszły...
 Dzięki za link. Ja popytam jeszcze u znajomego, on co prawda właśnie obniża auta ale może coś doradzi.  W przyszłym roku zamierzam sie koło tego zakręcić i zobaczymy.

A ten golf to widziałem podobnego ale to już karykaturalnie wygląda... ja chcę coś mniej ekstremalnego.
 Koła jak najbardziej bym wymienił i do tego lekko poszerzyć ( dystanse). Ale takk jak napisałem- z wyczuciem bo nie chciałbym zepsuć wyglądu santka.