Forum > Sonata
[Sonata EF] Ciezko odpala
krisss.79:
Witam ,jestem nowym posiadaczem Hyundaia Sonaty 2,0 16 V ,100Kw.Mój problem polega na tym ze auto ciężko odpala na zimnym jak i na ciepłym silniku,długo trzeba kręcić ,auto załapuje dopiero za 2 lub 3 razem,a gdy dodam gazy ,czuć benzynę.Jeśli mieliście podobny problem ,proszę o informacje.
Pozdrawiam .
Hants:
--- Cytat: "krisss.79" ---czuć benzynę.
--- Koniec cytatu ---
Gdzie?
krisss.79:
--- Cytat: "Hants" ---Gdzie?
--- Koniec cytatu ---
Z nawiewów
Hants:
To nie dobrze. Obejrzyj dokładnie cały układ paliwowy pod maską. Może jakiś wężyk sparciał?
Mi się ostatnio udało uszkodzić oring na wtryskiwaczu (obskubało się może z pół mm uszczeleczki) - miałem mały wyciek paliwa, smrodek i nierówną pracę na Pb.
krisss.79:
--- Cytat: "Hants" ---To nie dobrze. Obejrzyj dokładnie cały układ paliwowy pod maską. Może jakiś wężyk sparciał?
Mi się ostatnio udało uszkodzić oring na wtryskiwaczu (obskubało się może z pół mm uszczeleczki) - miałem mały wyciek paliwa, smrodek i nierówną pracę na Pb.
--- Koniec cytatu ---
Hants ale czemu tak ciezko zapala?,u mnie tez lekko faluja obroty ,ale to na gazie jak i na benie,lada dzien odbiore auto po wymianie rozrzadu i oblukam ten uklad paliwowy i wtryski .
[ Dodano: 2013-09-21, 09:06 ]
Problem znaleziony,auto podłaczone pod kompa,zero Błędów,natomiast winnym falowaniu obrotów i problemów z odpaleniem okazał sie regulator ciśnienia paliwa,rurka podciśnieniowa lał paliwo do dolotu.Taraz tak ,probuje znalesc zamiennik,ale strasznie trudno go dostac,powiedzcie panowie czy z innego modelu auta pasuje ,np z opla jest bardzo podobny,cy trzeba szukac oryginału-nr regulatora to HMC 35301-38300,prosze o pomoc :)
Nawigacja
[#] Następna strona