Forum > Lantra
komputer
gucjusz1984:
WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!
:mrgreen:
Lord Alien:
Witam
Posiadam Hyundaia Elantre 2.0 CRDi 2005r
Samochód gaśnie przy wyższych obrotach tzn. 3-4tys najczęściej przy wyprzedzaniu ale nie jest to regułą. wymieniałem niedawno wszystkie filtry więc nie jest to ich wina zresztą wcześniej też gasł, jak zgaśnie trudno go odpalić muszę chwilę odczekać, jak już zapali to świeci się kontrolka silnika check po wystygnięciu silnika, zapaleniu auta kontrolka już nie świeci aż do momentu gdy kolejny raz auto zgaśnie.
jeśli obroty nie przekraczają 3tys silnik nie gaśnie ale chciałbym zaznaczyć że to nie jest regułą, czasem gaśnie przy niskich obrotach i gwałtownym wciśnięciu pedału gazu.
jaka może być tego przyczyna ??
czy jeśli odłączę akumulator na 20min to komputer zresetuje się i pomoże to ??
Lord Alien:
Witam
komputer zresetowałem przez otpięcie klema.
znajomy mówił mi e ten problem moze być przez pasek rozrządu poniewarz moze być rozciągnięty i przestawia się zapłon. przy zimnym silniku jest stukot a gdy się rozgrzeje pasek się kurczy i chodzi normalnie, przy spokojnej jeździe jeździ ok a przy gwałtownym wciśnięciu gazu pasek przeskakuje i odcina paliwo na wtryskach.
Co sądzicie o tej teorii ??
wlad:
--- Cytat: "Lord Alien" ---znajomy mówił mi e ten problem moze być przez pasek rozrządu poniewarz moze być rozciągnięty i przestawia się zapłon. przy zimnym silniku jest stukot a gdy się rozgrzeje pasek się kurczy i chodzi normalnie, przy spokojnej jeździe jeździ ok a przy gwałtownym wciśnięciu gazu pasek przeskakuje i odcina paliwo na wtryskach.
--- Koniec cytatu ---
jeżeli znajomy jest przykładowo pasterzem lub piekarzem,to teoria jest ciekawa.jeżeli natomiast ma coś wspólnego z naprawami aut -to unikaj go jak ognia.większej bzdury w życiu nie slyszałem :mrgreen:
jest duża szansa że uszkodzony jet przepływomierz-znajomy mial identyczne objawy w vectrze.lub szeroko pojety uklad wtryskowy wraz z czujnikami.
Lord Alien:
Witam
w środe jadę podpiąć go pod komputer zobaczę jakie błędy wykryje.
Dzięki za opinię
Nawigacja
[#] Następna strona