Forum > Accent
Spalanie stukowe
Zbyszek:
wg mnie najwięcej wspólnego ma jakośc paliwa oraz świece
seb_jak:
A więc tak: świece mają rok (ok. 25tyś przejechane), wydech seryjny, paliwo jest tankowane zawsze na Neste (95).
Do wczoraj nie za bardzo mogłem na szybko stwierdzić czy komp pokazuje błędy, a to dlatego że miałem odłączony ABS i dyskoteka paliła mi się non-stop.
Powodem był pęknięty pierścień ABS z zębatką na piaście, który nieraz lubił się przestac obracać co powodowało włączanie ABSu na suchym asfalcie przy byle hamowaniu :shock:
Wczoraj założyłem nowy pierścień z zębatką ABS-u. Mogłem z powrotem włączyć bezpiecznik i uruchomić system.
Po podłączeniu akumulatora, chceck-engine zgasł i było czysto. Ponownie się zaświecił po przejechaniu ok. 50km, oczywiście stukanie nadal występuje.
Jutro jadę na EBD, zobaczymy co pokaże i zastanowimy się z mechanikiem co dalej.
Pozdrawiam, dzięki za chęć pomocy :)
kml:
--- Cytat: "seb_jak" ---świece mają rok (ok. 25tyś przejechane)
--- Koniec cytatu ---
Wymień profilaktycznie. Co prawda wymienia się co 30 tys ale te parę złotych można odżałować :)
Hants:
--- Cytat: "Zbyszek" ---wg mnie najwięcej wspólnego ma jakośc paliwa oraz świece
--- Koniec cytatu ---
Wg mnie najwiecej wspólnego to ma poprawne ustawienie zapłonu ;-)
Wypruty kat zaburza przeplyw spalin, napelnianie cylindra
seb_jak:
Świeczki wymienię. Komp pokazał jeszcze błąd sondy lambda. Ją też należałoby wymienić.
Orientuje się ktoś może jak to jest z tymi sondami. Tylko oryginał ?
Nawigacja
[#] Następna strona