Autor Wątek: Popsuty zamek w drzwiach  (Przeczytany 2899 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kamil128tetryk

• Gość
Popsuty zamek w drzwiach
« dnia: 03 Czerwiec 2009, 20:09:54 »
Witam wszystkich. Mam problem popsuł mi się zamek w drzwiach kierowcy i nie idzie tych drzwi otworzyć ani z zewnątrz ani z wewnątrz podpowiedzcie co zrobić.

xardas

• Gość
Popsuty zamek w drzwiach
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Czerwiec 2009, 15:47:37 »
Ja bym zdjął tapicerkę i zobaczył czy się da coś zrobić. Za cięgna poruszał. Ale bez zdjęcia boczku to nawet nie ma co zaczynać.

soviet100

• Gość
Popsuty zamek w drzwiach
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Czerwiec 2009, 17:54:08 »
Cytat: "xardas"
Ja bym zdjął tapicerkę i zobaczył czy się da coś zrobić. Za cięgna poruszał. Ale bez zdjęcia boczku to nawet nie ma co zaczynać.

A jak ma to zrobić jak drzwi się nie da otworzyć ?

ociec

• Gość
Popsuty zamek w drzwiach
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Czerwiec 2009, 18:23:14 »
Trochę pokombinować :) :-P zawsze można wymontować fotel kierowcy i wtedy mamy pełen dostęp do tapicerki na drzwiach :-P

xardas

• Gość
Popsuty zamek w drzwiach
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Czerwiec 2009, 18:51:31 »
Cytat: "soviet100"
Cytat: "xardas"

A jak ma to zrobić jak drzwi się nie da otworzyć ?

On ma accenta 1 a nie 2. W naszych 2-gen praktycznie boczek nie do zdjęcia w tym przypadku ze względu na śruby na dole, ale w 1-gen może się udać. Zresztą bez tego nie ruszy... Bo jak się ma dostać do zamka... Trzeba próbować.

Aha i wszystko da się zdjąć - kosztem uszkodzenia tapicerki, ale nie o to przecież chodzi...

Roman_d

• Gość
Popsuty zamek w drzwiach
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Czerwiec 2009, 21:24:31 »
Opuść szybę na sam dół. Później plastikowe klimy pomiędzy uszczelkę i szybę i długi cienki drut. Trochę zabawy i może ci się udać. Ja tak miałem jak w poprzedniej Sonacie pękła sprężyna w zamku i został zablokowany.

http://forum.hyundaifanklub.pl/viewtopic.php?t=929

Siala

• Gość
Popsuty zamek w drzwiach
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Czerwiec 2009, 22:03:28 »
Jeśli chodzi o Accenta 1 gen to miałeś strasznego pecha bo jest to praktycznie niemożliwe.
polecam
http://www.korea-opt.ru/

Замок передней двери
Pozdrawiam.
PS.
Jeśli poszedł zamek a nie cięgła albo klamki to zostaje tylko demontaż tapicerki i dostęp do zamka za wszelką cene. ( Napewno lepiej przez tapicerkę niż przez blache).

kamil128tetryk

• Gość
Popsuty zamek w drzwiach
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Czerwiec 2009, 15:32:05 »
Dzięki wszystkim za rady. Udało mi się lekko uchylić tapicerki więc dostałem się do zamka uszkodziła się sprężynka tzn nie odciągała tego elementu w zamku ale już jest wszystko w porządku, ale przyznaje nie miałem na to pomysłu jak to zrobić :)