Autor Wątek: Klimatyzacja troche nie typowa  (Przeczytany 7040 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mihu_24

• Gość
Klimatyzacja troche nie typowa
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Czerwiec 2009, 18:39:04 »
A nie lepiej wyciąć w podłodze miejsce na nogi?

Hants

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 08 Czerwiec 2009, 20:41:35 »
termos, Osobiscie znacznie bardziej interesowaloby mnie mozliwosc zainstalowania np tego: http://pl.wikipedia.org/wiki/Silnik_strumieniowy, ale po pierwsze - to HIPOTETYCZNIE moznaby wyprubowac tylko na niemieckiej autostradzie-jako silnik wspomagajacy, po drugie nie mam na to kasy, umiejetnosci ani wystarczajacej wiedzy. Wiec tego nie robie.

Ale pomysl ciekawy - znacznie bardziej niz przerabianie Accenta na chlodnię :-)

termos

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 09 Czerwiec 2009, 11:18:17 »
Hants, jakbyś powiedzmy pracował w zakładzie projektującym i testującym silniki odrzutowe to sprawa umiejętności, czasu i kosztów wyglądała by zupełnie inaczej. Sądziłem, że podobną sytuację ma soviet100.

Z przeróbek to mnie raczej ciągnęło by w stronę ogniw paliwowych, po silniku elektrycznym na koło, wyrzuceniu silnika spalinowego, skrzyni biegów, dyferencjałów. Też tego nie robię, narazie głównie z braku wiedzy i kasy na ogniwa paliwowe, bo wydaję mi się, że resztę może dało by się powoli zrobić :) Czysty silnik elektryczny to ma dopiero potencjał, niezły kop od najniższych obrotów :)

Cytat: "mihu_24"
A nie lepiej wyciąć w podłodze miejsce na nogi?

Jeśli silnik spalinowy nie byłby używany, to według polskiego prawa byłby to rower :)

Hants

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 09 Czerwiec 2009, 11:40:51 »
Cytat: "termos"
Czysty silnik elektryczny to ma dopiero potencjał

Oczywiscie, ze jest o wiele lepszy od silnika spalinowego, ale problemem jest 'zarzadzanie energia". Jak dotad na ziemi nie wynaleziono bardziej wydajnego paliwa niz ON/benzyna (OK-odpuszczam paliwa jadrowe)

xardas

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 09 Czerwiec 2009, 16:26:16 »
A może by przerobić accenta na łódź podwodną i zainstalować silnik magneto-hydro-dynamiczny ? - co o tym myślicie. Uszczelnić go sylikonem i pianką do okien - hmmmm mogłoby się udać :D

e-gen

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 09 Czerwiec 2009, 21:42:43 »
Cytat: "mihu_24"
Proponuję zamknąć ten temat:
1.mihu_24
2.

Przegłosowane <cisza>

soviet100 tak jak wspomniałem "Wątek powinien być w dziale TUNING "