Forum > Accent

Klimatyzacja troche nie typowa

(1/8) > >>

soviet100:
Chcialbym zrobic u siebie klimatyzacje ale troche inaczej niz jest oryginalnie i oczywiscie duzo lepsza wiec tak chcialem wziasc z vana chlodnie wsadzic do bagaznika i dziure zrobic zeby cieplo uciekalo pod bagaznikiem natomiast w bagazniku bylby nawiew i szly by 2 rurki pod tylnim siedzeniem a wlacznik bym mial pod kierownica .

mam co nieco wiedzy na ten temat bo moj ojcec ma w firmie 2 takie vany a taka chlodnie latwo dostac za mala kase . mysle ze to jest wykonalne i wcale nie takie trudne wystarczylo by to pozniej nabic i tyle . Jest to na 12V cale .

Co myslicie o tym i na jakie problemy moge sie natknac

ps przepraszam ze bez polskich znakow ale siedze u kolegi na laptopie .

kazda wskazowka mi sie przyda
chlodzi to do 0 stopni mozna sobie ustawic latwo na panelu

xardas:
A co kiełbasę chcesz wozić ?? Moim zdaniem to totalnie bez sensu. Zwykła klima (przynajmniej ) u mnie robi taki mróz, że się usiedzieć nie da. Poza tym klimatyzacja jest po to żeby z niej korzystać w miarę logiczny sposób (mieć w aucie np 20 stopni podczas upału, a nie 0).

Ciekawe jaki żywot by miał akumulator (o ile to klima elektryczna). Masz najbardziej wypasioną wersję i klima ci nie starcza, to może zacznij chłodnią jeździć.

Aha i wcale się nie nabijam, ale przecież w Irlandii nie ma skrawu jak na Cyprze, to po co ci taka klima ?

Czuję się jakbyś robił prowokację...

BartBartez:
soviet100, ostatnio na forum mam wrażenie, że sobie żarty robisz.
Chyba, że naprawdę masz takie głupie pomysły.
Skończ z tym lepiej.

e-gen:
Wątek powinien być w dziale TUNING

OT
Być może soviet100, oglądasz za dużo programów typu 'monster garaży" i stąd te napady pomysłowości :roll: :?:

soviet100:
Ja nie mam klimy w moim aucie i ja na prawdę nad tym myślę bo skoro mam za darmo elementy więc trochę czasu poświecę nabiją mi to za 100 euro i klima full wypas a chłodzenie jest sterowane więc np jak mi pokaże na ekraniku że jest 16 stopni to ją wyłączę i jak się zrobi cieplej to znowu włączę poza tym mogę sobie ustawić na ile stopni ma to być .
No przecież pomysł nie jest głupi aż tak bardzo i do zrobienia .

Ps jak bym miał w aucie klime to inna sprawa ale ja jej wcale nie mam a dzisiaj było 30 stopni w cieniu szyby otwarte nawiew włączę to mi wieje ciepłe powietrze .

No to może pójdę w tym kierunku ? http://www.allegro.pl/item641903530_mini_klimatyzacja_klimatyzator_12_230v_najnowsza.html#gallery

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej