Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] ESP OFF - zapala się chwilę po ruszeniu
tibadu:
Witam,
Mam ostatnio taki problem. Przekręcam kluczyk, lampka esp off gaśnie, uruchamiam silnik dalej pozostaje wyłączona. Natomiast jak kawałek przejadę to zapala się i nie reaguje na przycisk włączania/wyłączania. Czy ktoś ma jakiś pomysł o co chodzi?
Jarek
Miłek25:
U mnie też się pojawia ten problem jak na razie pomaga wyłączenie silnika i uruchomienie go ponownie. Kiedyś kolega w golfie miał taki problem ze cały czas sie mu świeciła kontrolka esp i jak się później okazało miał źle ustawiony rozrząd po wymianie. W naszym przypadku jak byłem w serwisie to bez podłączania auta pod komputer powiedzieli że może to być wina jakiegoś czujnika ale stwierdzą to dopiero jak podłączą autko do komputera za jedyne 160 zł tyle że jak juz wcześniej pisałem w moim przypadku kontrolka gaśnie po ponownym uruchomieniu silnika a system nie widzi żadnego błędu. I muszę czekać aż się kontrolka zaświeci pojechać prędzikiem do serwisu nie gasząc przy tym silnika podłączyć pod komputer i wtedy sprawdzić co się dzieje.
mirekp:
Tez tak miałem.Automat stopu /pod pedałem/ do wymiany.
Miłek25:
Witam
Mój cielak został objęty akcją serwisową przez hyundai i wyłącznik świateł stop został wymieniony na nowy w ramach tej akcji, jak na razie kontrolka się nie świeci zatem może pomogło.
mirekp:
Witam.
A co to za akcja serwisowa?
Nawigacja
[#] Następna strona