Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Światła drogowe nie świecą się przy otwarciu samoc

<< < (2/3) > >>

kosmos2011:
Czy na drugim pilocie też nie działa ?

Azool:

--- Cytat: "kosmos2011" ---Czy na drugim pilocie też nie działa ?
--- Koniec cytatu ---

To raczej nie jest kwestia pilota, tylko jak słusznie zauważył kolega gurszczak, ustawienia przełącznika na auto.

Kauczuk:
Dokładnie musisz mieć ustawione na auto. Dodam jeszcze, że przy zamknięciu auta i ponownym naduszeniu przycisku "zamknij" na pilocie światła gasną więc nie trzeba czekać np za dnia aż same to zrobią. Trochę prądu "zaoszczędzone" ;-)

Hiszpan:
Witam,

Przełącznik świateł może być także ustawiony w położeniu świateł mijania - przynajmniej u mnie to działa.

Tak jak napisał kolega Kauczuk podwójne naciśnięcie przycisku "zamknij" na pilocie powoduje natychmiastowe zgaszenie świateł.

Tak samo przy otwieraniu - podwójne naciśnięcie przycisku "otwórz" powoduje, że światła nie będą się palić.

Pozdrawiam

Kauczuk:
Tak dokładnie ja też jeżdżę z ustawionym przekaźnikiem na "światła mijania" i w ogóle tego nie ruszam. I właśnie ta funkcja działa na tym ustawieniu.
Ale zastanawia mnie jedna kwestia. Czy podczas odpalania silnika rozrusznik nie dostaję po dupie w momencie gdy światła są włączone? Zauważyłem że w momencie przekręceniu kluczyka światła mijania gasną ale czy to ma znaczenie dla rozrusznika?
Pozdro!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej