Forum > Lantra

[Lantra J2] Jak wyjąć rozrusznik ?

<< < (2/4) > >>

valdi:
To chyba faktycznie będziesz musiał go wyjąć i przejrzeć.

verbatim:
no czeka mnie jutro pracowita niedziela :D

valdi:
Kup ze trzy browary i nie będzie tak źle:D

verbatim:
a teraz jeszcze z innej beczki mam pytanie jakie mogą być przyczyny że auto nagle gaśnie wcześniej było to sporadycznie raz na 100km a teraz nawet co kilka minut potrafi mi zgasnąć i nie ma znaczenia tutaj paliwo bo dzieje się też tak na gazie świecie kable filtry ok przepływka i śilniczek krokowy też

[ Dodano: 2015-05-17, 16:46 ]
A wiec tak dostalem sie do rozrusznika ale odziwo dziala podpinalem pod akum rozrusznik i automat i sam rozrusznik kreci, szczesliwy ze dziala zakladam go spowrotem a tu kapa zero reakcji na kluczyk :( jakies rady kable sprawdzone

verbatim:
Jeżeli  po przekręceniu kluczyka w pozycje zapłonową rozrusznik pracuje to mamy do wymiany tak zwany bendix , nie jest to skomplikowane wystarczy troszkę cierpliwości

Bendix wygląda tak

Potrzebne narzędzia

Duża i mała grzechotka
Nasadki 14 .13 . 10
Kilka piwek
dużo  cierpliwości  
kanał mile widziany ale da się też użyć lewarka

Zaczynamy od usunięcia całego dolotu powietrza i akumulatora

następnie musimy wymacać rozrusznik jest on zamocowany na dwóch 14 znajdują się one zaraz obok lewarka zmiany biegów na skrzyni, gdy to już zrobimy czeka nasz dużo trudniejszy etap, a mianowicie odkręcenie przewodu zasilającego, uda się to tylko od dołu :(  używamy do tego małej  grzechotki i nasadki 13  

A to sam rozrusznik od środka

U mnie po wymianie auto nie reagowało na przekręcenie kluczyka,  
  przyczyną tego bynajmniej u mnie był mały kabel który idzie z automatu do samego silnika rozrusznika
[/img]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej