Forum > Getz

Drżenie kierownicy - GETZ r.prod. 2008

<< < (2/2)

xaltuton:

--- Cytat: "Gregy" ---Nie wiem czy przypadkiem nie jestem osamotniony w tej sprawie, bo nie widzę żadnych postów w kwestii drżenia kierownicy przy odrobinie szybszej jeździe Getzem; być może to normalka. Jednak przy prędkości >130km odczuwam lekkie lecz drażniące drżenie kierownicy. Jest to o tyle irytujące, że to nowe jeszcze auto. A w serwisie mówią, że niby wszystko OK. Jeżdżąc tym samochodem mam wrażenie że układ kierowniczy jest bardzo wrażliwy i przenosi na dłonie kierowcy każdy kamyczek na drodze. Czy Wy też macie takie odczucie? Czy ktoś może coś opowiedzieć na ten temat.
--- Koniec cytatu ---

Moja historia jest taka: autko 2004 rok produckji, 2 lata temu przy przebiegu 50 tys. zaczela mi mocno drzec kierownica. Pojechalem do ASO, panowie powiedzieli, ze lekklo zgiete sa felgi i trzeba je wymienic (350 zl sztuka!) Oczywiscie moge je probowac prostowac, ale oni w ASO tego nie robia. Pojechalem wiec do niezaleznego zakladu (jednego z wiekszych w moim miejscie), tam od razu powiedziano mi, ze wykrzywienie felg jest w normie i ze jak na taki przebieg, to nawet niewielki. Za to opony byly do wymiany. Mialem zalozone oryginalne Kumho, kupilem 4 niemieckie Fuldy. Po wymianie opon i wywazeniu kol problem znikl jak reka odjal, nawet przy 170km/h nic nie drzy. Na tych oponach przejechalem juz ponad 40tys.km i nic w tej kwestii sie nei zmienilo - takze do ocen ASO ja bym podchozil z duuuza ostroznoscia.

mihu_24:

--- Cytat: "xaltuton" ---kupilem 4 niemieckie Fuldy
--- Koniec cytatu ---
made in poland!!!

xaltuton:

--- Cytat: "mihu_24" ---
--- Cytat: "xaltuton" ---kupilem 4 niemieckie Fuldy
--- Koniec cytatu ---
made in poland!!!
--- Koniec cytatu ---

Made in China :)

Nawigacja