Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Cieknąca uciekająca ropa
zkit:
Może intercooler też trzeba zdjąć. Za tą usługę w Płocku chcieli 350 - 400 a w Iławie tak jak napisałem wyżej.
tictac1986:
No to widać w Łodzi cenią się nieźle. Mam nadzieję ze niebawem odbiore auto i dam znać jak sprawa została zakończona...
zkit:
Warsztat musi zarobić
kosmos2011:
Tictac1986 używaj funkcji szukaj istnieją co najmniej trzy tematy na temat pompy CR i kłopotów jakie stwarza.
volcan:
--- Cytat: "tictac1986" ---Zapłaciłem już 300 zł za usługę w warsztacie.
Teraz pompa pojechała do regeneracji gdzie ma być zrobiona do 2 dni i za około 700 zł....czy ktoś mnie robi w balona?
No i żeby się dostać do pompy zdejmowali intercooler, osłonę i filtr powietrza...
--- Koniec cytatu ---
Całą zregenerowaną pompę z gwarancją można kupić w Lubinie za 700 złotych, jeżeli oddasz swoją w rozliczeniu - oddają 100 złotych. Szczerze mówiąc - wydaje mi się, że Pan, z którym w tej sprawie rozmawiałem przez telefon był nawet skłonny coś z tej ceny urwać. Poza tym często udaje się pompy zregenerować znacznie taniej - w granicach 300-400 złotych - naturalnie z gwarancją i fakturą. Nie wiem w sumie za co miałbyś zapłacić te 300 złotych w warsztacie - skoro samochód nie został naprawiony. IMHO ze strony warsztatu to postawa całkowicie niezrozumiała. Ja ostatnio odbierałem samochód ze znacznie większą fakturą do zapłacenia (prawie 3 tysiące brutto - nałożyła się regeneracja wtryskiwaczy, przegląd okresowy, przegląd klimy, naprawa halogenów, diagnostyka układu zasilania i turbosprężarki itp. itd.) i auto po wyjeździe z warsztatu "nie chciał" jechać. Właściciel warsztatu (fakt, że znamy się od kilku lat i nigdy nie uciekłem bez płacenia ;-) ) sam powiedział, że mogę nie płacić, póki auta nie doprowadzą do porządku. Okazało się, że problem był prozaiczny - odskoczyła zapinka wtyczki sterowania turbosprężarką i po wpięciu jej na miejsce auto odżyło :-)
Nawigacja
[#] Następna strona