Forum > ix35 EL

[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35

<< < (10/38) > >>

Robert:
Ja jak wspominałem w innym watku na trasie długosci 140 km 2 osoby z błądzeniem po Kielcach srednia spalania 6,7.Natomiast 200km miasto sam albo 2 osoby za cholere nie moge zejśc ponizej 10l. MPrzebieg 700km krótkie odcinki.Moze sie ustatkuje albo faktycznie kopyto za cieżkie.Przesiadka z Octavii 1,9 tdi to moze jeszcze stare przyzwyczajenia pokutują. Jak sie wkurze przestawie ten komputer na wyswietlanie sredniej predkosci i kij mu w oko .Autko super. Spojrzenia kobiet  - bezcenne.Pozdro.

Zibi:
Robert, wszystko jest okay, tym bardziej, że masz benzynkę, diesel w trasie schodzi do 6.1, po mieście 8,5, więc nie marudź.

Gringo:
A ja taką ciekawostkę zaobserwowałem.
Po zmianie oleju przy wymianie na przeglądzie spalanie w miescie spadło o 1 litr.
Chyba jednak dobry olej ma znaczenie ;-) 8-)

mron:

--- Cytat: "Gringo" ---A ja taką ciekawostkę zaobserwowałem.
Po zmianie oleju przy wymianie na przeglądzie spalanie w miescie spadło o 1 litr.
Chyba jednak dobry olej ma znaczenie ;-) 8-)
--- Koniec cytatu ---

A na jaki olej?
I jak długo już z nim jeździsz -  czy można faktycznie stwierdzić, że pomógł a nie po prostu miałeś lżejszą nogę lub lepszą trasę :)

Gringo:

--- Cytat: "mron" ---A na jaki olej?
I jak długo już z nim jeździsz - czy można faktycznie stwierdzić, że pomógł a nie po prostu miałeś lżejszą nogę lub lepszą trasę :)
--- Koniec cytatu ---
Olej to LIQUI MOLY SYNTHOIL HIGH TECH 5W40 - niemiecki oryginał. Dwa pełne baki przejechane, styl jazdy bez zmian i cały czas po mieście. Silnik też inaczej chodzi, jakby lżej - czuć to wyraźnie przy operowaniu gazem, wkręca się z mniejszym oporem i tak "chętniej" ;-) . Gdybym nie zauważył tych zmian, to bym nie pisał 8-) .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej