Forum > ix35 EL
[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35
rybkin:
Hej! właśnie zrobiłem swoje pierwsze 2tys km.W trybie eco-drive mam średnio 8,6l na 100. Jak na automat na dotarciu chyba niezłe. Trocho boli ta liczba,bo przesiadłem się z ceeda 115km,palił średnio 5,4 ;)Jednak nie mogę narzekać,bo inny komfort,inaczej ,lepiej się jeździ.
Pozdrawiam użytkowników
rabex:
U mnie porażka... :evil:
Przebieg 12tys km
Tygodniowo robię :
50km po mieście + 100km za miastem
Zbiornik starcza na 2 tygodnie - czyli na 300km??
Średnia : 19,33333333333333333333333
Nie patrzę tu na wskazania komputera - ten pokazuje mi 12,5 l średnią (też o wiele za wysoką) - ale te wskazania zmieniają się tak wiele razy i zupełnie niezależnie od stylu jazdy, miejsca itp itd...kasują się tez zbyt często (nie mam możliwości obliczenia globalnego zużycia i sprawdzenia z rzeczywistym spalaniem)
Dodam że stacja benzynowa pewna i nie oszukuje na 100%
Powinienem się zgłosić do serwisu???
zomol:
--- Cytat: "rabex" ---
....ale te wskazania zmieniają się tak wiele razy i zupełnie niezależnie od stylu jazdy, miejsca itp itd...kasują się tez zbyt często (nie mam możliwości obliczenia globalnego zużycia i sprawdzenia z rzeczywistym spalaniem)....
--- Koniec cytatu ---
Załóż konto w Motostat i wpisuj na bieżąco tankowania a wyliczy Ci sam dużo dokładniej niż komputer w samochodzie ;-)
--- Cytat: "rabex" ---Powinienem się zgłosić do serwisu???
--- Koniec cytatu ---
Jak spalanie faktycznie oscyluje w okolicach 20L to na pewno (chyba, że masz strasznie ciężką nogę :mrgreen:) bo niewiele więcej spala mi Jeep Grand Cherokee 5.2 L w automacie i oczywiście na PB :-P
Slay75:
styl jazdy bardzo spokojny, można by stwierdzić na 100%, że stałem w miejscu :mrgreen:
jacek2:
--- Cytat: "Slay75" ---styl jazdy bardzo spokojny, można by stwierdzić na 100%, że stałem w miejscu :mrgreen:
Obrazek
--- Koniec cytatu ---
Jasne, wystarczy zatankować auto, postać z zapalonym silnikiem na biegu jałowym pod stacją benzynową, a następnie ruszyć i średnie spalanie widać jak na załączonym obrazku. Gratulacje.......
Nawigacja
[#] Następna strona