Forum > ix35 EL

[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35

<< < (35/38) > >>

sheldon:
7,4 l/100 km z 800 ostatnich kilometrów pół na pół trasa i miasto. Jestem raczej zadowolony. Wg kompa miało być 7,2, podałem odczyt wg "od do pełna do do pełna".

Dziwny jest system liczenia zużycia paliwa, prędzej w Lagunie II miałem dodatkowo podgląd ilości spalonego paliwa w litrach + odległość od ostatniego tankowania, tam komp na bieżąco ustalał średnie zużycie i przewidywany zasięg. Tego systemu w ix35 nie mogę rozgryźć, zasięg ma się nijak do rzeczywistości.

gamasz:
Mam 2.0GDI w gazie BRC i spalanie LPG wyszło mi ok. 9.0-9.5l/100km. Jest to wyliczenie z dystrybutora. Swój styl jazdy oceniam jako spokojny, ale gdy trzeba depnąć do podłogi to ostro daje ;) Dodam jeszcze, że mój Hultaj jest w automacie.
Jak na te gabaryty auta spalanie jest jak najbardziej zadowalające.

mfax:
fajne macie to spalanie :)

u mnie tak słodko nie jest :(
2,5 roku użytkowania ... 90 % miasto  - Gdańsk
śr. 11 litrów na 100 km

w moim przypadku to wychodzi tyle samo co poprzednia Astra H, ale zdecydowanie więcej niż znienawidzony przez innych Megane II (1.5 ON), który na tych samych, zakorkowanych trasach osiągał 6,8 l ...

gamasz:
Paliwa zanim przełączy się na gaz pali bardzo mało. Ustawiony jest na czujnik temperatury. Od odpalenia po ok. 3-5 minutach przełącza się na gaz w zależności jaka temperatura jest na zewnątrz. Ostatnio osiągnąłem swój rekord - 8,8l gazu (635km) na butli.

macar:
Trapi mnie cały czas taka myśl czy aby napewno mój ix35 2.0 184hp AT 2015r się dogrzewa.
Czy u Was też nigdy nie dochodzi wskazówka (tzn. kontrolki) temperatury silnika do 90 stopni?
Bo u mnie ta ostatnia kontrolka nad 90 nigdy się nie zapala - jak w załączniku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej