Forum > ix35 EL
[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35
mron:
--- Cytat: "Slay75" ---Ooo, chyba pierwsze 2.0 GDI w ix35 na forum, fajnie.
Sam jestem ciekaw tego silnika, spalanie, dynamika.
Boberek, napisz coś więcej jak już będziesz miał parę kk na liczniku. Może załóż sobie konto np. na motostat i wpisuj tankowania, i przebiegi, bo komputer w ix35 do dokładnych nie należy.
--- Koniec cytatu ---
Hej
Ja już raz pisałem, ale post uciekł, Ja mam 2.0 wersja 184KM z automatem.
Moje spalanie z motostat to 8,6l na 11tys KM. Jazda mieszana połowa to trasa a połowa to odcinki 10-15km po Warszawie.
Mój rekord to na trasie Warszawa - Ustrzyki Dolne. Motostat 7l, komputer 6,7l.
gurszczak:
--- Cytat: "mron" ---
--- Cytat: "Slay75" ---Ooo, chyba pierwsze 2.0 GDI w ix35 na forum, fajnie.
Sam jestem ciekaw tego silnika, spalanie, dynamika.
Boberek, napisz coś więcej jak już będziesz miał parę kk na liczniku. Może załóż sobie konto np. na motostat i wpisuj tankowania, i przebiegi, bo komputer w ix35 do dokładnych nie należy.
--- Koniec cytatu ---
Hej
Ja już raz pisałem, ale post uciekł, Ja mam 2.0 wersja 184KM z automatem.
Moje spalanie z motostat to 8,6l na 11tys KM. Jazda mieszana połowa to trasa a połowa to odcinki 10-15km po Warszawie.
Mój rekord to na trasie Warszawa - Ustrzyki Dolne. Motostat 7l, komputer 6,7l.
--- Koniec cytatu ---
Ale ty masz "stare" 2.0 a kolega ma 2.0 GDI czyli w ix35 po FL
przemo33:
Witam,
Mam pytanko odnośnie średniego zużycia paliwa ix35 1,7 crdi ,
komputer zaniża ponad litr od rzeczywistego , czy jest jakaś możliwość kalibracji wskazań komputera?
(np. w audi a4 b6/b7 była możliwość po podpięciu komputera + /- 15%)
Pozdrawiam
jacek2:
Jak sam zauważyłeś jest to średnie spalanie- więc pewnie się różni od tej ilości którą spalasz na każde 100km. Ale o kalibracji w tym temacie to raczej możesz zapomnieć. :shock: :shock:
Musisz mieć delikatniejszą nogę, i pamiętać że ten silnik jest za słaby do wagi tego auta, więc bedzie więcej pożerał paliwa......
bodo:
Może ktoś mi podpowie jak zachowuje sie w Waszych autach wskaznik jednostkowego zuzycia paliwa podczas postoju np w korku czy pokazuje max zużycie to jest prawidłowo czy nie mam ix 35 2,0 Diesel automat i ten temat mnie nurtuje mając doświadczenie z innych pojasdow to powinno byc odwrotnie ale może ten typ tak ma.
Nawigacja
[#] Następna strona