Forum > ix35 EL

[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35

<< < (22/38) > >>

cruel:
Albo po prostu jadę przepisowo i nigdzie mi się nie spieszy. Nie wkręcam jak nie ma potrzeby silnika powyżej 3k obrotów i spalanie jest takie jakie jest. Nic nadzwyczajnego.
Jak w Megance osiągałem spalanie średnie w granicach niecałych 7litrów to też wielkie niedowierzanie było. A jednak można jak się chce.

A średnio trasa 80km wygląda następująco: 60 %obszar zabudowany, 40 % niezabudowany.
A Łódź raczej nie należy do miast, które robi się na zielonej fali.

zomol:
cruel ja po prostu nie wierzą w cuda  :-P  Wynik 7.2 L to cytując Ciebie "przy spokojno - dynamicznej jeździe do 110 km/h" ciężko jest na trasie osiągnąć  :!:  :!:  :!:
Ja wiem, że niektórzy lepiej się czują jak sami sobie wmówią, że im "mało pali" ale Tobie to by palił nawet mniej niż założył producent więc "nie ze mną te numery Bruner"  :lol:

Robert:

--- Cytat: "cruel" ---Albo po prostu jadę przepisowo i nigdzie mi się nie spieszy. Nie wkręcam jak nie ma potrzeby silnika powyżej 3k obrotów i spalanie jest takie jakie jest. Nic nadzwyczajnego.
Jak w Megance osiągałem spalanie średnie w granicach niecałych 7litrów to też wielkie niedowierzanie było. A jednak można jak się chce.

A średnio trasa 80km wygląda następująco: 60 %obszar zabudowany, 40 % niezabudowany.
A Łódź raczej nie należy do miast, które robi się na zielonej fali.
--- Koniec cytatu ---

Jesteś mistrzem - niech tam ciesz sie.Bajer to na Grójec jak u nas mówia i nie ma bata. Piszesz że jestes z Poznania - jeżdzisz w Łodzi niech tam w sumie to co mi tam.Ja nie wierze i koniec. Spalanie jak Fiat 126p. Jestes przyjacielu WIELKI,i Twój samochód.. Może masz turbinke Kowalskiego ? hehehe

cruel:
W Poznaniu studiuję. Mam tam na codzień Renault.
Hultaj stoi w Łodzi i użytkowany głównie przez tatę. Zdumiewające.

Nigdy nie zrozumiem osób, które będą na siłę wmawiać innym, że ich auto ma palić tyle i tyle. A dlaczego? A no bo ich tyle pali. Świetnie. Rewelacja chłopaki.
Nie wiem co jest takiego niesamowitego w spalaniu na takim poziomie. Wg mnie to i tak obiektywnie patrząc sporo jak na taki silnik.
Od dzisiaj będę zawyżał spalanie. Niech innym użytkownikom nie będzie smutno, że mają ciężką nogę.  :oops:

edit.
Aż z ciekawości wszedłem na autocentrum i opinie użytkowników. Bez problemu znalazłem kilkanaście wpisów (dalej nie szukam), w których pod magicznym opisem:
Minimalne spalanie przy oszczędnej jeździe [l/100km]:
(co to jest?)
można spokojnie znaleźć wyniki na poziomie 6,5 litra. Ależ chłopaki bajerę kręcą. Widocznie pracownicy po godzinach się nudzą i wypisują takie cierpkie suchary.

Zibi:
tak, tak, a świstak dalej te gówienka w sreberka ... owszem, moje 2.0 CRDI 4WD paliło 6.0 na trasie Piotrków - Nadarzyn, gdy wszyscy płynnie jechali 90km/h, o ile taka prędkość można nazwać jazdą, dobry bajer zawsze się sprzeda, niech inni zazdroszczą, a że ja dopłacam to inna sprawa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej