Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Silnik na zimno nierówno pracuje

<< < (3/4) > >>

stolek6:
Dziwne. To jest zdjecie z mojego poprzedniego sf 113 km. Nie ma na nim plastikowej oslony. Gdy jest zalozona troche go zakrywa.W obecnym sf 125 km tez mam ten przewod. Ktory swoja droga, tez niedawno zdjalem. Tym razem pomoglo na odpalanie na cieplym silniku. Z zalozonym dlugo krecil.

outdoor5:
Miałem taki sam problem jak zalałem paliwko z niepewnego źródła. Na zimno parę chwil falowały obroty, potem w porządku. Zalałem inne paliwo - wszystko wróciło do normy. Spróbujcie zalać lepsze paliwo na pusty zbiornik, może pomoże.

szteo:
Wlałem preparat do czyszczenia wtrysków i przewodów paliwowych troszkę pomogło  obroty mniej falują, jednak całkowicie to nie ustąpiło.
Zaślepienie tego przewodu nic nie dało.
co sądzicie o regulacji wtrysku tak jak mówił mechanik(górnej lub dolnej ich granicy ) dobrze nie pamiętam?
ile powinna kosztować taka regulacja???

JKowalski:
Hej

Robiłem nie tak dawno regenerację wtrysków. Test wszystkich oraz regeneracja jednego, który działał niepoprawnie kosztowała około 650 zł o ile pamiętam. Autko chodzi idealnie. Problem nierównych obrotów i zwiększonego kopcenia ustał jak ręką odjął.

szteo:
to pewnie też mnie to czeka

[ Dodano: 2013-10-02, 10:17 ]
wczoraj jade do mechanika a tu coś zaczęło klepa w silniku taki metaliczne dzwiek myślalem że juz nie dojade narastał wraz z dodawaniem gazu jakieś sugestie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej