Forum > Pozostałe
Obróbka głowicy Faza III
Mike82:
Cześć!
Jedna z polskich firm zajmujących się tuningiem mechanicznym w swojej ofercie proponuje Klientom korektę kanałów głowicy silnika zwaną fachowo obróbką głowicy Faza III. Kosztuje taki zabieg około 2 tys. zł i z tego co słyszałem podnosi osiągi silnika o 10-12% przy jednocześnym zmniejszeniu poboru paliwa. Czy słyszeliście o tego typu modyfikacjach? Czy warto zainteresować się tematem? Czekam na opinie bo z internetu niewiele się dowiedziałem ;-)
P.S. nie podaję na razie nazwy firmy, która (zapewne jako jedna z wielu) zajmuje się obróbką głowicy Faza III, bo nie pamiętam czy to w zgodzie z regulaminem ;p
BartBartez:
Rozmawiałem kiedyś z gościem, który bawił się w tuning aut - np Eclipse wyrzeźbione do 280KM. Twierdził,że taka obróbka nie dała odczuwalnego przyrostu mocy i jest to zbędne wywalenie kasy. Nie wiem ile w tym prawdy ale gość wiedział co się z czym je.
Mike82:
Hmm, trochę szkoda. Albo kolega miał już tyle mocy w autku, że przez czy po korekcie kanałów nie poczuł specjalnej różnicy :)
W każdym razie dzięki za info 8-)
Vex:
Ciekawe kto ? Chojnacki ? Grabowski ? :lol:
Generalnie w teorii to moc powinna sie zwiekszyc przez wzrost komprersji i ewentualne polerowanie czego tam sie da itd.
Osobom posiadajacym wieloletnie doswiadczenie w silnikach z 126p, 125p swojego bym nie oddal :)
BartBartez:
--- Cytat: "Mike82" ---Albo kolega miał już tyle mocy w autku, że przez czy po korekcie kanałów nie poczuł specjalnej różnicy
--- Koniec cytatu ---
Z tego co zrozumiałem to zaczynał m.in. od korekty kanałów. Osobiście też to robiłem w Scoupe(garażowym sposobem) ale modyfikacji było więcej i nie jestem w stanie powiedzieć czy to akutat to dał jakiś przyrost mocy
Nawigacja
[#] Następna strona