Forum > Accent

wysokie spalanie

<< < (3/6) > >>

soviet100:
Ja się dołączę mi spala gdzieś 10 litrów w trasie ale i moje pytanie brzmi jeśli autko w mieście rozpędzam do 5tys obrotów i tak za każdym prawie razem bo lubię szybko ruszać czy ma prawo tyle palić te 10 litrów ? (w trasie mówię że jakieś 4 - 6 miast mijam .

kml:
soviet100, tak i przy takiej jeździe to i tak nie jest dużo. Poza tym pisaleś ze masz jakieś kulfoniaste opony i to też ma znacznie.

k7s5a2:

--- Cytat: "soviet100" ---Ja się dołączę mi spala gdzieś 10 litrów w trasie ale i moje pytanie brzmi jeśli autko w mieście rozpędzam do 5tys obrotów i tak za każdym prawie razem bo lubię szybko ruszać czy ma prawo tyle palić te 10 litrów ? (w trasie mówię że jakieś 4 - 6 miast mijam .
--- Koniec cytatu ---

Jak jeździsz tak po mieście to się nie dziw, że spalanie zamyka się w dwucyfrowych liczbach.

e-gen:

--- Cytat: "PawelAccent" ---
--- Cytat: "e-gen" ---PawelAccent,

świeci się CE ?
--- Koniec cytatu ---

Nie.

--- Koniec cytatu ---

a wogóle działa CI ta kontrolka?

IgoReCzeK:

--- Cytat: "PawelAccent" ---Gdyby nie spalanie to byłoby całkiem ok(czasem potrafi też sporo oleju wziąć).
--- Koniec cytatu ---

Witam. Moim zdaniem tok rozumowania poszedł w trochę innym kierunku. Jak dla mnie to silnik jest do remontu ( lub wymiany - zależy co będzie bardziej uzasadnione ekonomicznie ) i to jest jego podstawową bolączką objawiającą się zwiększonym apetytem na paliwo. To, że CE się nie świeci, to nie znaczy, że sonda λ działa tak jak powinna po tylu latach ( przebiegu ) i prawidłowo dobierane są parametry pracy silnika. Pozdrawiam Igor.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej