Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Problem z ABS
Remik_NS_WP:
Ja byłem po raz kolejny u elektryka i komputer nie wykazał żadnych błędów.
Powiedział, ze może to być wina przegubu z racji że jest założony gorszy zamiennik z inną koronka i koła mogą mieć różnice prędkości albo koronka jest beznadziejna i daje w kość. Miał kiedyś podobna sytuacje tylko z VW.
Może ktoś się orientuje jaki jest koszt nowego oryginalnego przegubu do Elantry 2.0 CRDi?
Złośnik:
Jak z inną koronką ?
Ma mieć tyle samo zębów co inne to nie jest loteria, ze kupujesz przegub jaki chcesz, montujesz i jest dobrze. Dodawać + 2 a mnożyć o 2 to co innego.
Niestety trzeba montować to co producent przewidział i w tej konstrukcji (zamiennik też) bo potem wychodzą takie cuda wianki, że niby wszystko jest ok ale nie działa.
melchior71:
W Lantra J2 występują 2 typy koronki - z mniejszą ilością ząbków (modele do 1998 r) i więcej ząbków ( 1999-2001 r) Trzeba uważać co się kupuje. Nie wiem jak to jest w Elantra .
corner:
Witam, ja z akcentem mam taki sam problem , pod moją nieobecność został wymieniony przegub i o tej chwili ABS zaczął waryjowac takie same objawy jak wyżej opisanych postach , wiec odlaczylem bezpieczniki bo nie dało się wytrzymaćtego klekotania , a stawiam na zle dobrany przegub , będę musial policzyc ile na pierścieniu jest ząbków , a dodam że kontrolka ABS się nie swieci w czasie jazdy.
tekla:
corner, rozpocząłeś już wątek na ten temat, dyskusję o Twojej sprawie proponuję kontynuować tam właśnie:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6566
Nawigacja
[#] Następna strona