Forum > Lantra / Elantra

[Elantra XD] Elantra - kupno

<< < (2/5) > >>

preza:
Ja, gdybym kupował teraz, kiedy już poużywałem tego auta, zwróciłbym uwagę na działanie dupereli elektrycznych w kokpicie. Ja mam tak:
- zegarek zadziałał dwa razy przez kilka minut a tak ogólnie to nie działa.
- klimatyzację manualną można włączyc nie tylko przyciskiem A/C. Zmiana konfiguracji nawiewu pokrętłem też potrafi ją załączyć a czasem się włącza po przekręceniu kluczyka.
- przy włączeniu kierunkowskazu prawego same załączały się światła drogowe (nie zawsze). ludziska na drodze często pewnie myśleli "O CO MU CHODZI? :))" Ten defekt już naprawiłem.

kosmos2011:

--- Cytat: "preza" ---- klimatyzację manualną można włączyć nie tylko przyciskiem A/C. Zmiana konfiguracji nawiewu pokrętłem też potrafi ją załączyć
--- Koniec cytatu ---

Chyba chodzi o ustawienie nadmuchu na przednią szybę w celu osuszenia wtedy w każdym Hyundaiu uruchamia się klimatyzacja (w niektórych modelach można to wyłączyć programowo) bo inaczej nic nie osuszy zaparowanej szyby.

preza:
No nie wiem. Poprzednio miałem Lantrę J2 i tam tak nie było. Poza tym jest to trochę wątpliwe i upierdliwe "udogodnienie"  :-P

tekla:
Czy wątpliwe? Skuteczne, szyba osusza się błyskawicznie. Z nawiewu na szybę w tym aucie jestem bardzo zadowolona.

preza:
Tak, ale wystarczy wiedza, że szyba się ładnie osusza przy pomocy klimatyzacji i wówczas gdy zachodzi taka potrzeba wciskam sobie ten przycisk. Trochę mnie drażni  to, że "lecę" pokrętłem i za każdym razem kiedy to pokrętło napotka pozycję "szyba" włącza klimę, czy tego chcę czy nie. Generalnie jest tak, że już kilkanaście razy wyłączałem niechcianą klimatyzację. Jeszcze ani razu nie przydała mi się z powodu zaparowanej szyby. Możliwe, że się czepiam :-P . Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej