Forum > Accent

[Accent LC] Check Engine - PO133

(1/3) > >>

Jasu:
Witam
Swojego accenta kupiłem gdy miał około 134k przebiegu, na początku miałem kilka błędów i świecił się Check Engine, jednak z wszystkim się uporałem, głównym problemem był przepływomierz.
Dziś jadąc do pracy wyskoczył po raz kolejny, jednak tym razem inny kod błędu.

P0133 O2-Sensor Circuit Slow Response (Bank 1 / Sensor 1)

Od kupna przejechałem nim około 4,5 tysiąca KM.
W sieci wyczytałem że z tym błędem powiązanych może być kilka problemów.
Czy ktoś wie jak się pozbyć tego błędu i udzieli mi kilku rad jak się go pozbyć?
Pozdrawiam

kosmos2011:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=50&highlight=z%B3%B1cze

Bervoc:
Mnie również zaczął wyskakiwać błąd P0133. Wymieniłem złącze elastyczne bo okazało się, że jest w stanie agonalnym, oraz był sprawdzany cały układ wydechowy pod kątem szczelności. Błąd nadal się pojawia.
EDIT: Ale to tylko na gazie. Gdy pojeżdżę na benzynie sam znika po około 50 km (tzn. dwa razy miałem sytuację gdzie przy zapalonym check engine jechałem na benzynie i gasła kontrolka, następnych takich sytuacji nie było, że musiałem jechać tylko na benzynie, było to około 5 tys. km temu, więc nie wiem czy teraz by zgasła).

kosmos2011:
U mnie po wymianie złącza elastycznego błąd P0133 zniknął, a pojawiła się P0420  :lol:

dankul1:

--- Cytat: "kosmos2011" ---U mnie po wymianie złącza elastycznego błąd P0133 zniknął, a pojawiła się P0422  :lol:
--- Koniec cytatu ---

Piękna sprawa, znana z autopsji, jeden kod pokonasz to na jego miejsce kilka innych wskoczy :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej