Forum > Lantra / Elantra

[Elantra XD] Chyba problem z turbosprężarką w 2,0 CRDi.

<< < (3/5) > >>

NieAmator:
no to znaczy że albo wtryski nie dają paliwa albo pompa siadła. Skoro w dolot idzie auto start i z auto staru go kręci, to znaczy że paliwa pompa nie podaje albo cos z tryskami.

gacus2004:
Sprawdziłem,pompa tłoczy paliwo,ktoś wymienił pompę rok temu(rachunek mam).Przewody przy wtryskach były luzowane i tam z listwy paliwo tryska mocno.Czy wtryski mogą się zablokować?

NieAmator:
zapiec. Wlej jakiegoś STP Dobrze dać je do czyszczenia. Niestety nasza Elantra XD do dzisiaj ma muła po paliwie z orlenu i czasami gaśnie:(

Leszek_S.:

--- Cytat: "NieAmator" ---zapiec. Wlej jakiegoś STP Dobrze dać je do czyszczenia. Niestety nasza Elantra XD do dzisiaj ma muła po paliwie z orlenu i czasami gaśnie:(
--- Koniec cytatu ---

Pojedźcie z nią do Kuca... jak chcesz to dam Ci namiary niech ci gość przeczyści wstryski ewentualnie powie co jest grane.... :-/

[ Dodano: 2012-01-11, 12:28 ]

--- Cytat: "gacus2004" ---.... gdy dostanie spraya w dolot to odpala.....
--- Koniec cytatu ---

Broń cię Panie Boże przed takimi operacjami z samostartem - no chyba, że wiesz że chcesz się pozbyć silnika i samochodu... Roz.....esz pierścienie, bo spalanie stukowe daje potężne ciśnienie.... raz max dwa żeby dojechać do mechanika ale nie ciągle !!!!!!!!!! a jak ci zacznie dymić na niebiesko to już pozamiatane i slinik wymieniaj ;-) OSTROŻNIE z samostartami

gacus2004:

--- Cytat: "Leszek_S." ---
--- Cytat: "NieAmator" ---zapiec. Wlej jakiegoś STP Dobrze dać je do czyszczenia. Niestety nasza Elantra XD do dzisiaj ma muła po paliwie z orlenu i czasami gaśnie:(
--- Koniec cytatu ---

Pojedźcie z nią do Kuca... jak chcesz to dam Ci namiary niech ci gość przeczyści wstryski ewentualnie powie co jest grane.... :-/

[ Dodano: 2012-01-11, 12:28 ]

--- Cytat: "gacus2004" ---.... gdy dostanie spraya w dolot to odpala.....
--- Koniec cytatu ---

Broń cię Panie Boże przed takimi operacjami z samostartem - no chyba, że wiesz że chcesz się pozbyć silnika i samochodu... Roz.....esz pierścienie, bo spalanie stukowe daje potężne ciśnienie.... raz max dwa żeby dojechać do mechanika ale nie ciągle !!!!!!!!!! a jak ci zacznie dymić na niebiesko to już pozamiatane i slinik wymieniaj ;-) OSTROŻNIE z samostartami
--- Koniec cytatu ---
Leszku,ten samostart użyłem aby sprawdzić czy silnik w ogóle zapali,tak to wystrzegam się takich rozwiązań.Chyba wymienie motor,chcę kupić drugi silnik kompletny,ten który mam na oku ma nowiutkie wtryski założone.W moim natomiast pompa paliwa jest nowiutka ,sprzęgło nowe,świece żarowe .Co lepsze ,to ze starego przełożę,akurat silnik będzie na wierzchu,to i rozrząd się zmieni.Czy na niepracującym silniku podłączenie pod kompa coś da?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej