Forum > Getz

[Getz] Awaria centralnego zamka

<< < (7/8) > >>

getzgetz:
No moja wiedza jeśli chodzi o elektrykę i elektronikę jest mocno ograniczona.
Widziałem tylko, że elektryk zrobił obejście (zdjął trochę izolacji i połączył kable omijające ten zamek) i wszystkie drzwi zaczęły się zamykać i otwierać.
Ten silniczek, o którym mówisz - on się znajduje w zamku czy jest gdzieś poza nim?

[edit] Dobra, doczytałem i już chyba wiem o co chodzi.
Elektryk powiedział, że są dwa wyjścia - albo szukać takiego zamka i wymienić (z tym raczej sobie sam dam radę), albo właśnie instalować uniwersalny sterownik (tutaj musiałbym już liczyć na pomoc, która została wyceniona na jakieś dwie stówy - tego chciałbym uniknąć).
Z tego co poprzeglądałem oferty, to te 4 pinowe są z wersji przedliftowej, a 5 pinowe pojawiły się po lifcie.

jergar:
U mnie działo się podobnie po 9 latach zaczął się sam odmykać zamykać. Po kolei wypieli i 1 siłownik zamka , za pół roku następny i klape również. Dałem teraz do mechanika wymienił 4 siłowniki uruchomił alarm , wszystko działa z pilota. Po prostu siłowniki zaczeły padać po kolei. Takich już nie robią. Podobno dobrał jakies inne cena 350 zł Pozdrawiam Jurek

robaszek127:
Wystarczy kupićzestaw uniwersalny na allegro pewnie za ok 70zł i wymienić silniczki. Umnie są zamontowane od nowości jakieś uniwersale i działają ok. Ale właśnie w lecie od gorąca lub może od zimy w drzwiach kierowcy nie blokował się zameka tylko próbował. Trzeba było podregulować te cięgno z drutu.
Można zrobić to samemu i oszczędzić te ponad 200zł na mechaniku bo on zrobi to samo.

getzgetz:
Nie wiem czy dobrze rozumiem (jestem zielony w temacie), chodzi o sam taki siłownik master?
https://allegro.pl/oferta/silownik-zamka-centralnego-drzwi-master-5-pin-5kg-7573795067?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Cz%C4%99%C5%9Bci+samochodowe&gclid=Cj0KCQjw7YblBRDFARIsAKkK-dJjuGLB88B6SUw2cvDUr2sfMGjOZxIMEgxJzOqz9ECffXjOzDPpgBwaAhz_EALw_wcB

robaszek127:
W drzwiach kierowcy jest master a w reszcie zwykłe. Więc wystarczy kupić i ustawić by blokował dobrze rygiel. Cena mała i takie rzeczy można samemu zrobić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej