Forum > Getz
[Getz] Awaria centralnego zamka
robaszek127:
Ja mam zamontowany zestaw wyprodukowany w renomowanej chińskiej fabryce no-name i działa. Więc spokojnie można kupić zestaw uniwersalny i może przy zaparciu z użyciem miernika wykorzystać kable starej instalacji zamka. Cena wiele razy mniejsza od chorych cen hyundaia.
zagadka:
Zapewne tak zrobię, kupię jakiś uniwersalny sterownik i będę próbował go zamontować. Podstawy elektryki jakieś znam, jedyny problem to taki iż z centralnym zamkiem nie miałem nigdy do czynienia, dlatego chciałbym aby ktoś mi jeszcze polecił odpowiedni siłownik do zamontowania w drzwiach kierowcy, taki który by się tam fajnie mieścił i był odpowiednio mocny. Spróbuję się posiłkować tym tematem http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3916 u mnie jest kostka D04. Jedynie tylko teraz dobrać odpowiedni siłownik, ktoś coś poleci? ;-)
zagadka:
Ok, widzę, że lekko nie będzie. Mam jeszcze 2 pytania, być może jest gdzieś napisane ale mi umknęło, w Getzie sterowanie CZ otwieranie i zamykanie jest plusem czy minusem? Pytanie drugie, czy orientuje się ktoś jaki byłby zamiennik do przekaźnika KTX2-8XF? Jeszcze spróbowałbym wymienić sam przekaźnik tylko potrzebuję znaleźć zamiennik.
getzgetz:
Padło mi sterowanie centralnym w Hyundai Getz 2003 1.1 benzyna.
Elektryk znalazł problem - w zamku lewych drzwi znajduje się sterowanie i po prostu się zepsuło.
Czy macie wiedzę na temat zamków stosowanych w wersji przedlift/polift? Znalazłem zamek ze sprawnym sterownikiem, ale z wersji poliftowej (05-08). Wygląda podobnie (a może nawet tak samo). Będzie śmigać?
robaszek127:
Po prostu padł pewnie silniczek lewy więc on jest od sterowania wszystkimi. Wystarczy go zmieniać na wet na podobny ble był właśnie master i tyle.Pewnie by podeszedł nawet jakiś chiński zamiennik za parę złotych.
Nawigacja
[#] Następna strona