Forum > Getz

[Getz] Awaria centralnego zamka

<< < (3/8) > >>

pablomaxim:
W pierwszej kolejności zerknąłbym na przewody dochodzące do drzwi, wystarczy ,że jeden będzie przetarty ( przerwany, złamany ) i takie cuda mogą się dziać. Miałem podobną sytuację w innym aucie. Wszystkie drzwi się zamykały a tylko jedne można było otworzyć od zewnątrz i wtedy centralny otwierał pozostałe drzwi. Wymiana przewodu na nowy całkowicie załatwiła sprawę.  Nie za bardzo wiem jak jest w Getzie gdyż tam jeszcze nie zaglądałem.

robaszek127:
U mnie też miałem takie cyrki, że blokowały się wszystkie zamki oprócz kierowcy. Z kluczyka drzwi kierowcy się zamykały a z pilota już nie tak jakby siłownik miał za mało siły by zatrzasnąć blokadę.
Trzeba rozebrać tapicerkę i wyregulować cięgiełko od siłownika. Sam tak robiłem kilka razy bo po pewnym czasie znów miałem ten objaw. Do tego warto popatrzeć na folię, która osłania drzwi, bo może ona stawiać opór na tych cięgnach od klamki. Ale to już będzie widać od razu po rozebraniu tapicerki i próbach zamykania drzwi gdzie leży problem.

kosmos2011:
Lolek100 witamy się tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=55823#55823

eatmyboard:
witam mam hyundai getz 2006 1.4 centralny w kluczyku od jakiegoś czasu przestał działać i muszę otwierać i zamykać wszystko osobno czy może mi ktoś pomóc jak się do tego zabrać. szukałem przekaźnika przy bezpiecznikach ale takiego nie posiadam. Proszę o pomoc jak szukać awarii od czego zacząć itd. dziękuje pozdro KMHBT31DR6U124363

kosmos2011:
Trzeba zacząć od numeru vin.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej