Forum > Lantra

[Lantra J1] Czuć zapach benzyny w spalinach

(1/3) > >>

matunio20:
Cześć. Lalka polakierowana, powoli składam, ale chce wyeliminować jeszcze jeden ból biednej. Czuć zapach benzyny w spalinach. Co może być tego powodem ? lambda została wymieniona, spalanie spadło, ale i tak dalej jest delikatnie podwyższone. co może być powodem zapachu wachy w spalinach ? czy da się jakoś wyregulować mieszankę na kolektorze ?

kosmos2011:
Kolega mcdrive posiada taki silnik i sądząc po bojach jakie toczy z "bezduszną machiną" podzieli się zasobem swojej nie małej wiedzy.

matunio20:
Witam, kolega mcdrive posiada lantre J2,a ja mam J1,  to calkiem inne silniki :)

mcdrive:
Nie wiem czy takie same, wychodzi na to ze tak, ale napewno bardzo podobne, chyba rózniły sie tylko mocą o 1 KW, ale podaja różnie

ile ci i czego pali, oleju, benzyny, miasto czy trasa, styl jazdy, jakies dodatkowe spostrzezenia , usterki ??

hm na wikipedi piszą ze G4GM jest montowany od 1996r a więc jaki masz dokładnie kod silnika, jezeli g4gm to to musza byc te same silniki bo byś miał inny kod, zrób kilka zdjec z pod maski zobaczymy moze widac gołym okiem róznice

moze Kosmos2011 coś wygrzebie czy to ta sama jednostka czy nie

matunio20:
ja mam silnik miśka, w profil uzupełnił mi sie z automatu, źle.. nie pamietam oznaczenia mojego silnik a w hyundaiu, ale w miśku jest to 4g67. J1 ma z drugiej strony motorownie co J2 :) to jeszcze ogarniam :) pali około 12 litrów w mieście, automat skrzynia, styl jazdy delikatny. czuć wache, chodzi mi o to, jak sie tego pozbyć..

[ Dodano: 2013-08-10, 22:35 ]
słuchajcie tak wpadlem dopiero na to, ze moze mam spóźniony zapłon,dlatego czuć benzyne w spalinach ? moze tak być >

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej