Forum > Lantra

szarpie,dławi sie i kopci

<< < (2/3) > >>

ociec:
hmm u mnie /ten sam silnik/ jak wymieniałem pasek rozrządu to się okazało że był przestawiony o 1,5 zęba i chodził :shock: fakt że nie mógł przekroczyć 160 km/h ale ani nie kopcił, ani nie było żadnych nierówności pracy :)

dziro:
właśnie moze to jest ta przyczyna a dymienie na czarno to chyba coś nie tak z mieszanką może za bogata????? jak to wyregulowac??

Hants:
Sprawdz sobie kompresje. Obstawiam na problem z zaworami: kiedys mialem Lantre i strasznie szarpala przy 110 kmh, albo powyzej 3000 rpm. Ktoregos pieknego wieczora (juz dawno po tym jak zostala sprzedana - podwiesil jej sie zawor, zablokowal popychacz, zerwalo pasek i ostatnim kursem była trasa na szrot.

szoti:
a spróbuj sprawdz czy ida z tyly rury spaliny mocno czy slabo ja tak samo mialem i wymienilem katalizator i jak reka odiol rozkrec rure przed katalizatorem i odpal zobaczysz czy jest ruznica muj sie mulil pod gurke to 40km/h to max a na trasie to 90km/h a teraz to szatan iiiiiiiiidzie jak czort sprubuj mi terz radzili ze pasek sprawdzilem jest ok zawory mi dzwonily klekotal jak disel mul byl obroty skakalya teraz jest ok

dziro:
kurde szoti miałeś racje że to katalizator dzięki wielkie za pomoc :-) :-) :-) :-) :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej