Forum > Matrix / ix20

[ix20] spalanie

<< < (67/74) > >>

kri$:
Część A4 i S1, i wyjazd z miasta. Ale muszę zauważy, że auto coś od jakiegoś czasu, zaczęło więcej palić.

gunhed:
Szanowni Koledzy, Drogie koleżanki... Jak wy jeździcie, że osiągacie takie wyniki? mam ciężką nogę to fakt.. użytkuję auto około miesiąca ... mam zasobom około 1,5kkm... i niestety mniej niż 9L/100km w Trybie mieszanym nie udało mi się osiągnąć :( Gdzie poprzedni użytkownik miał wyniki w granicach 7,8-8,6L/100km. Czy jest jakaś sekretna metoda na mniejsze spalanie? :)
Dodatkowe pytanie pełen bak (pod korek) zasięg około 540km, a ostatnio niemile zdziwienie 497, jakaś sugestia czemu?
Dodatkowe pytanie nr 2. mi rezerwa zapala się przy pozostałych 80-90km do przejechania a "---" przy około 49km do przejechania gdzie tak naprawdę w baku pozostaje 6-7L PB czy Też tak macie czy jednak powinienem się zainteresować tą kwestią?

kri$:
Inny kierowca, kwestia przyzwyczajenia się do samochodu, wybranie optymalnych przyśpieszeń.
Ja niestety zauważyłem, że mam coraz większe przekłamania, między wlaną benzyna a wynikiem z komputera, teraz to wynosi praktycznie prawie 0,8-1 litr. za każdym tankowaniem.
Rezerwa tak się zachowuje. Gdybyś był w trasie na pewno pokazał by więcej.
W peugeocie 208 mam wynik tankowania, praktycznie taki sam co z komputera, różnice to max 0,1 l.

langi:
Raczej jazda po mieście bardzo krótkie odcinki, w zimie średnie 10,1L, w lecie 8L , trasa 900km, 5 osób pełny załadunek z klimą 6,8l, pozdrawiam

lukasz.zst:
Fiat 500x z tym samym silnikiem ( czy jeep rengade ) pali tyle samo ale LPG ( lpg fabryczny )

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej