Forum > Matrix / ix20

[ix20] spalanie

<< < (66/74) > >>

kri$:
Na całej trasie wyszło, jak pisałem. 2 osoby na pokładzie + bagaż.
Wskazania to nie tylko Chorwacja, ale wyjazd z Polski, to średnia z całej trasy.
Jazda z miasta do miasta też wynosi 5,6 litra.
Dlaczego miał bym nie wierzyć bratu, widziałem po powrocie wskazania komputera.
A wskazanie niewiele odbiegają od wlanej na dystrybutorze benzyny.

histe:
Wszystko się może zgadzać,  tylko kwestia odpowiedniej prędkości na pewno nie 130 km/h przez kilkaset kilometrów.

A swoją drogą w zeszłym roku jadą średnio załadowanym ix20 do Albanii i z powrotem (niemal 4400 km) z czego około 2 tys autostradą komputer pokazał średnią 6,6 l /100 km- inna sprawa, że raczej nie przekraczałem 120/130 km h

wojbur:
Ostatnie 2 miesiące jazda tylko i wyłącznie w mieście, ma odcinkach 5-8 kilometrów i spalanie wzrosło o niemalże 2 litry - oscyluje wokół 10 litrów/100 km. Wolę nie myśleć ile by spaliło w naprawdę zakorkowanym mieście...

kri$:
A to ciekawe, żona jeździ do pracy i ma około 8 km. Spalanie wychodzi 6,8 litra. Gdy dojdzie więcej jazdy po mieście, to około 7,3 litra

wojbur:

Dodano: 2016-11-06, 18:47
Pytanie w jakim tempie i jak płynnie żona ma możliwość pojechać do tej pracy. Ojciec miał do pracy 10 km w terenie zabudowanym, przy gęstym ruchu + krótkie odcinki miejskie i wtedy spalanie było w okolicach 8 litrów. Przeszedł na emeryturę,teraz tylko odcinki miejskie dość krótkie, co chwilę światła i/lub korki i lipa.
Natomiast na trasie świetnie, powrót z weekendu w górach we wrześniu (a więc jeszcze na letnich gumach) 120 km/h ekspresówką i 100-110 na krajowej dwupasmówce i spalanie 6,7 litra. 6 bieg robi dobrą robotę w trasie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej