Forum > Matrix / ix20

[ix20] spalanie

<< < (65/74) > >>

irekmiecz:

--- Cytat: "histe" ---
Twoje za to jest ewenementem
--- Koniec cytatu ---

Więc mój "hultaj" to jeszcze jeden ewenement. :mrgreen:
Wyniki widoczne w podpisie. ;-)
Możecie zerknąć na wyniki innych, na przykład tu; http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/19-Hyundai/1216-ix20.html?fueltype=2&powerunit=2

Dider:
Miałem okazję jeździć i20 z 2013. Ile to tam ma, 1250 ccm?  I w nim na tych samych trasach miejsko - pozamiejskich spokojnie schodziłem do 5,2L/100km, gdzie ix20 6,5. Ale jednak ix20 od i20 jest większy - ale za to luźnoej mi się ixem jezdzi :)Nie zmienił bym już.

kri$:
Brat ma Suzuki sx4 s-crossa 1.6 l. Był teraz na Chorwacji, prędkość autostradami 120-130 km. Spalanie wyszło 5,6 litra.

Dider:
Już się nie dowiem ile mój hultaj przejedzie na całym baku, przy ostatnim pokazanym przez komputer spalaniu, bo dziś przed południem jakiś pepik postanowił sprawdzić wytrzymałość konstrukcji i systemy bezpieczeństwa biernego mojego ixa. Na szczęście konstrukcja i zabezpieczenia zadziałały jak trzeba i wraz z żoną i dwójką dzieci wyszliśmy bez draśnięcia. A taki był ładny i ledwie dotarty - 15800km. Ech

histe:

--- Cytat: "kri$" ---Brat ma Suzuki sx4 s-crossa 1.6 l. Był teraz na Chorwacji, prędkość autostradami 120-130 km. Spalanie wyszło 5,6 litra.
--- Koniec cytatu ---

mhy, mhy niestety jestem z kategorii tych wątpiących. co prawda Suzuki nie znam ale doskonale znam autostrady Chorwackie

Zatem auto  nie małe, 5 biegów, załadowane?, drogi mocno górzyste, klimatyzacja włączona, prędkość 130 km/h i spalanie 5,6l  

aż musiałem sprawdzić - w warunkach katalogowych auto spala 4,8l, czyli po dodaniu pasażerów, klimatyzacji, prędkości i górzystego terenu spalanie wzrosło tylko 0,8l/100 km

chyba biorę to auto w ciemno,
chyba że te 130km/h było sporadycznie i z górki, klimatyzacja wyłączona, a prędkość  podróżna oscylowała wokół 100 km/h

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej